Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odprto še 03:00, tel: 01 239 22 17).
26. marca ob 10:00

Cinemini: Presenečenje Cinemini: Surprise

razno / 21 min / 3+

Film je čarovnija: z njim lahko potujemo v času, nemogoče postane mogoče, v njem lahko karkoli oživi. Filme iz časa naših babic in dedkov ter dela sodobnih umetnikov z mislijo na najmlajše spremljajo vodeni pogovori. Pridi se igrat še ti, nam se že mudi.

program kratkih filmov iz projekta Cinemini Europe

Program:

Moja mama je letalo! Moia mama – samolet
Julija Aronova, Rusija, 2013
Različni ljudje imajo različne mame. In čeprav so vse na svoj način posebne, praktično nič ne more premagati tega, da je tvoja mama letalo. Če potuješ z njo, lahko pozdraviš vsak nebotičnik, dostaviš pošto na Eifflov stolp v Parizu ali pa s šalom oviješ vrat gore, da je ne bi zeblo. Težko je premagati to, da je tvoja mama letalo. Toda počakaj, da slišiš, kaj je moj oče!
Dodatno gradivo: kartice Cinemini Moja mama je letalo! in pedagoško gradivo Moja mama je letalo!

Potovanje s peresom in črnilom Bimo xinglü
Annlin Chao, Tajvan , 2017
Košček hrane v ptičjem kljunu se spremeni v moškega, ki potuje po pokrajinah štirih pomembnih slik iz zgodovine kitajske umetnosti. Ker je bitje, ustvarjeno iz barve in oblike, začne privzemati različne podobe; tako iz človeka postane ptič in potem drevo. V kontekstu animacije ima to potovanje drugačen pomen: ne gre toliko za premikanje od tu do tja, pač pa za spreminjanje iz ene stvari v drugo.
Dodatno gradivo: kartice Cinemini Potovanje s peresom in črnilom in pedagoško gradivo Potovanje s peresom in črnilom

Boogie presenečenja Surprise Boogie
Albert Pierru, Francija, 1957
Kako bi bila videti jazzovska glasba big banda? Kako bi lahko vse, kar slišimo, tj. swing, ritem, višine in nižine, prevedli v podobe? V filmu je Albertu Pierruju to uspelo, ne da bi sploh uporabil kamero. Namesto tega je slikal in praskal neposredno na filmski trak ter ustvaril formo vizualne glasbe, ki se giblje med abstraktnimi oblikami in figurativnimi podobami, kot so možic iz črtic, ki igra na klavir, kontrabas ali trobenta.
Dodatno gradivo: kartice Cinemini Boogie presenečenja (ang) in pedagoško gradivo Boogie presenečenja

Moj srečni konec My Happy End
Milen Vitanov, Nemčija, 2008
Kaj če bi bil pasji rep več kot le del telesa, s katerim pes lahko maha? Kaj če bi rep postal njegov najboljši prijatelj, s katerim bi lahko delil kost, ki jo grize, igral namizni tenis, preživel ves dan in vso noč? To bi bil lahko resnično srečen konec in animacija to omogoča. Toda vsak srečni konec ima svoje temne lise, in če rep postane samostojen lik, bo morda hotel loviti tudi svojo mačko!
Dodatno gradivo: kartice Cinemini Moj srečni konec in pedagoško gradivo Moj srečni konec

Projekcija je del 14. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo potekal med 26. marcem in 9. aprilom. Več o programu in prevzemu brezplačnih vstopnic bo objavljeno na spletnih straneh Kinodvora in festivala Bobri.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.