Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (odprto še 8 minut, tel: 01 239 22 17).

Čarobni svet animacije (za srednješolce) Čarobni svet animacije (za srednješolce)

razno / Slovenija / 2021 / slovenščina

Animirani film je več kot samo risanka. So lutke, ki na velikem platnu oživijo, risbe, ki postanejo zgodba, in domišljijski svet, ki se razkrije v obliki računalniške animacije.

Pred vami je bogat nabor programov kakovostnih kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev, ki spodbujajo ustvarjalnost ter krepijo domišljijo in kritični pogled mladih gledalcev.
Programi so primerni za skupinski ogled in jih lahko pospremimo s pogovori ter praktičnimi ustvarjalnimi delavnicami animiranega filma.

Izbirate lahko med naslednjimi programi:

Od praskanke do stop animacije
38 minut, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 12+
Vsebinsko raznoliki filmi omogočajo primerjanje različnih tehnik animacije. Filmi: Olfa mož – Vidra, Azulejo ali vizualna iluzija, Bizgeci – Čas ljubezniCelicaSlovoNočna ptica

Zunaj okvirov
46 minut, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 15+
Filmi usmerjajo naš pogled iz okvirov poznanega in spodbujajo kritično razmišljanje o svetu, ki nas obdaja. Filmi: Celica, Nočna ptica, Wanted, Mrtvaški ples, Kar slišim, že vem, Azulejo ali vizualna iluzija, Olfa mož – Vidra

Špelin svet animiranih podob
42 minut, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 15+
Potopite se v svet animiranih podob najuspešnejše slovenske avtorice animiranih filmov Špele Čadež in skozi filmsko retrospektivo raziskujte njen avtorski slog. Filmi: Zasukanec, Ljubezen je bolezen, Zadnja minuta, Boles, Nočna ptica, Oranžna je nova črna – Povzetek

Več o programih:
solski@kinodvor.org 
zloženka DSAF Čarobni svet animacije

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

torek, 27. 02. 2024 / 20:45 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.