Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 09:02, tel: 01 239 22 17).

Čarobni svet animacije (za srednješolce) Čarobni svet animacije (za srednješolce)

razno / Slovenija / 2021 / slovenščina

Animirani film je več kot samo risanka. So lutke, ki na velikem platnu oživijo, risbe, ki postanejo zgodba, in domišljijski svet, ki se razkrije v obliki računalniške animacije.

Pred vami je bogat nabor programov kakovostnih kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev, ki spodbujajo ustvarjalnost ter krepijo domišljijo in kritični pogled mladih gledalcev.
Programi so primerni za skupinski ogled in jih lahko pospremimo s pogovori ter praktičnimi ustvarjalnimi delavnicami animiranega filma.

Izbirate lahko med naslednjimi programi:

Od praskanke do stop animacije
38 minut, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 12+
Vsebinsko raznoliki filmi omogočajo primerjanje različnih tehnik animacije. Filmi: Olfa mož – Vidra, Azulejo ali vizualna iluzija, Bizgeci – Čas ljubezniCelicaSlovoNočna ptica

Zunaj okvirov
46 minut, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 15+
Filmi usmerjajo naš pogled iz okvirov poznanega in spodbujajo kritično razmišljanje o svetu, ki nas obdaja. Filmi: Celica, Nočna ptica, Wanted, Mrtvaški ples, Kar slišim, že vem, Azulejo ali vizualna iluzija, Olfa mož – Vidra

Špelin svet animiranih podob
42 minut, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 15+
Potopite se v svet animiranih podob najuspešnejše slovenske avtorice animiranih filmov Špele Čadež in skozi filmsko retrospektivo raziskujte njen avtorski slog. Filmi: Zasukanec, Ljubezen je bolezen, Zadnja minuta, Boles, Nočna ptica, Oranžna je nova črna – Povzetek

Več o programih:
solski@kinodvor.org 
zloženka DSAF Čarobni svet animacije

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Spencer Spencer

Pablo Larraín

sreda, 25. 05. 2022 / 15:00 / Dvorana

Težko pričakovani film Pabla Larraína (Jackie) s Kristen Stewart v vlogi princese Diane si zamišlja, kaj se je dogajalo tistega usodnega božiča, ko se je princeska odločila, da bo pravljico končala po svoje.

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

sreda, 25. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

sreda, 25. 05. 2022 / 19:30 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.