Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Boles Boles

Špela Čadež / Slovenija, Nemčija / 2013 / 12 min

režija Špela Čadež , scenarij Gregor Zorc, Špela Čadež, glasova Katja Levstik, Gregor Zorc, fotografija Michael Jörg , animacija Oliver Throm , montaža Thomas Schmidl , zvok Johanna Herr , glasba Tomaž Grom , produkcija Tina Smrekar/Martin Roelly, No History/Hupe Film ,

IMDb Uradna stran

Samotarski Filip sanjari o pisateljski slavi in razkošnem življenju, ko na njegova vrata potrka ostarela soseda Tereza in ga prosi, naj napiše pismo za njenega ljubimca …

Boles je na svoji izjemno uspešni festivalski poti med drugim prejel nagrado za najboljši kratki film v Portorožu in nagrado občinstva na Animateki.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.