Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).
Film pod zvezdami na Ljubljanskem gradu

Film pod zvezdami na Ljubljanskem gradu

Tudi letošnje poletje je Kinodvor v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in javnim zavodom Ljubljanski grad pripravil letni kino na Ljubljanskem gradu, Film pod zvezdami.

Še bližje zvezdam se bomo po zaključku Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic, približali 26. julija in na dvorišču Ljubljanskega gradu vztrajali vse do 18. avgusta. Otvoritveni film Filma pod zvezdami je letošnji zmagovalec oskarjev, film Umetnik (The Artist, Michel Hazanavicius).

Programski profil Filma pod zvezdami nam pomagajo sooblikovati gledalci, saj smo vanj uvrstili Kinodvorove uspešnice, najbolj gledane filme zadnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala in dodali še zmagovalce različnih festivalov. V izbor smo umestili tudi filme zadnje kinematografske sezone, za katere menimo, da so bili na sporedu prekratek čas, pa še po en slovenski in en animirani film.

Tudi letos bo na sporedu 5 filmskih delikates v obliki premier ter predpremier:

  • 2. avgusta: 2 dni v New Yorku (2 Days in New York, Julie Delpy)
  • 9. avgusta: Rimu z ljubeznijo (To Rome with Love, Woody Allen)
  • 14. avgusta: Kraljestvo vzhajajoče lune (Moonrise Kingdom, Wes Anderson). Otvoritveni film letošnjega festivala v Cannesu že naslednji dan prihaja na redni spored Kinodvora.
  • 16. avgusta: Kozmopolis (Cosmopolis, David Cronenberg). Film prihaja na redni spored Kinodvora 30. avgusta.
  • 18. avgusta: Vikendova predpremiera: Morilec Joe (Killer Joe, William Friedkin)

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21:30, predvajani pa v originalnem jeziku s slovenskimi podnapisi. Cena vstopnice znaša 4€, za premiere in predpremiere pa 5€. Vstopnice so že v prodaji (tudi v Kinodvoru)!

Film pod zvezdami 2012 – spored
Film pod zvezdami 2012 – sporočilo za javnost

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.