Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 04:20).

Ex Libris: Newyorška javna knjižnica

Projekcija najnovejšega filma slovitega dokumentarista Fredericka Wisemana, ki tokrat pogleda v drobovje delovanja znamenite knjižnice, na meji med javnim in zasebnim kapitalom, se bo odvila v okviru 20. edicije Festivala dokumentarnega filma. Film bomo predvajali to nedeljo ob 11. uri, v rednem terminu Zajtrk pri Kinodvoru, zato vas bomo ob obisku brezplačno pogostili tudi s toplim napitkom in sladkim priboljškom.

Režiserjeva prepoznavna obravnava ameriške institucije učinkuje kot tihi protest proti vulgarizaciji javnega diskurza in osuplja predvsem s tem, kako poudarja pomen izobraževanja, slo po deljenju znanja, solidarnost do deprivilegiranih – v takšnem ali drugačnem smislu – ter še posebej pripravljenost, da večino tega zagotavlja brezplačno.

»Od nekdaj imam rad javne knjižnice, vanje zahajam v želji po znanju in odkritjih ter presenečenjih in spodbudi, ki jih ponujajo. Pred ustvarjanjem filma nisem poznal obsežnosti in raznovrstnosti newyorške javne knjižnice ter širokega razpona storitev, namenjenih vsem razredom, rasam ter narodnostim v matični enoti in 92 podružnicah. Pritegnile so me tudi brezmejnost arhivov in zbirk, pestrost programov ter iskrena in strastna zavzetost osebja pri svetovanju mdr. o študiju, štipendijah, jezikovnem in poslovnem izobraževanju vsakomur, ki prosi za pomoč.« – Frederick Wiseman

Vstopnice za festivalsko projekcijo so že v prodaji!

Ob tem vas vabimo tudi na razstavo fotografij Desetletje dokumentarcev v Kinodvoru, ki bo v Kinodvorovi Galeriji brezplačno na ogled od 14. marca dalje.

Ex Libris: Newyorška javna knjižnica Ex Libris: The New York Public Library

Frederick Wiseman

Newyorška javna knjižnica, na meji med javnim in zasebnim kapitalom, pod drobnogledom Fredericka Wisemana spregovori o Ameriki, ki nam je v času medijskega kričaštva in “kulture všečkov” največkrat prikrita.

Desetletje dokumentarcev v Kinodvoru

Razstava fotografij z dogodkov v mestnem kinu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Deček in svet O Menino e o Mundo

Alê Abreu

torek, 21. 08. 2018 / 10:00 / Dvorana

Igriv in likovno domišljeni animirani film o dečkovem pogledu na moderni svet.

FeKK VR KINO FeKK VR KINO

razno

torek, 21. 08. 2018 / 15:00 / Mala dvorana

V Mali dvorani se bo odvijal VR kino s programom 360-stopinjskih filmov.

EFA – SHORT MATTERS! I. EFA – SHORT MATTERS! I.

razno

torek, 21. 08. 2018 / 16:30 / Dvorana

EFA – SHORT MATTERS! v treh programskih sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2017 potegovali za Evropske filmske nagrade.