Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Enkratna projekcija: 1945!

V okviru posebnega filmskega programa ob priložnosti madžarskega predsedovanja Višegrajski skupini (V4 CONNECTS) bomo v ponedeljek, 25. septembra ob 19. uri predvajali film 1945 madžarskega režiserja Ferenca Töröka.

V okviru posebnega filmskega programa ob priložnosti madžarskega predsedovanja Višegrajski skupini  (V4 CONNECTS) bomo v ponedeljek, 25. septembra ob 19. uri predvajali film 1945 madžarskega režiserja Ferenca Töröka.

»Sijajno odigran film /…/, posnet v osupljivi črno-beli fotografiji, v kateri zle slutnje prežemajo naelektrene kompozicije, se loti tranzicijskega obdobja madžarske zgodovine s subtilnostjo in kompleksnostjo. /…/ Tako kot Savlov sin rojaka Lászla Nemesa tudi Törökova pretresljiva zgodovinska drama ponuja svež in inteligenten filmski pristop k težavni tematiki.« – Alissa Simon, Variety


V oktobru bo v okviru V4 CONNECTS in Kinobalona predvajan tudi drugi celovečerni film Ivete Grófové. Malo pristanišče, dobitnik kristalnega medveda iz rok otroške žirije v sekciji Generation na Berlinalu, bo prikazan samo na festivalu Mesto žensk, 7. oktobra ob 17. uri.

1945 1945

Ferenc Török

Ferenc Török (Moszkva tér) se z zgodbo o na videz idilični vasici, ki se je prisiljena soočiti s kolektivno krivdo in občutki sramu, dotakne zamolčanih travm in neizrekljivih tabujev madžarske medvojne preteklosti.

Malo pristanišče Piata lod'

Iveta Grófová

Zgodba temelji na resničnih dogodkih in pripoveduje o nedolžni igri dveh otrok, ki se jima življenje obrne na glavo. 

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.