Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:00 (za danes zaprto).
Okrogla miza Evropske migracijske in azilne politike

Okrogla miza Evropske migracijske in azilne politike

Pogovor se navezuje na film Naj počivajo v uporu (ob 17:30 v Slovenski kinoteki).

Udeleženci pogovora bodo:
mag. Neža Kogovšek (Mirovni inštitut); Uroš Škerl Kramberger (Dnevnik); Emila Buzinkić in Julija Kranjec (Centar za mirovne studije Zagreb), dr. Felicita Medved (raziskovalka, oblikovalka migracijskih politik), Nataša Štefe (povezovalka pogovora)

 

Aktualno

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

četrtek, 30. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.

Samsara Samsara

Lois Patiño

četrtek, 30. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 31. 05. 2024 / 15:45 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.