Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (za danes zaprto).
Okrogla miza Evropske migracijske in azilne politike

Okrogla miza Evropske migracijske in azilne politike

Pogovor se navezuje na film Naj počivajo v uporu (ob 17:30 v Slovenski kinoteki).

Udeleženci pogovora bodo:
mag. Neža Kogovšek (Mirovni inštitut); Uroš Škerl Kramberger (Dnevnik); Emila Buzinkić in Julija Kranjec (Centar za mirovne studije Zagreb), dr. Felicita Medved (raziskovalka, oblikovalka migracijskih politik), Nataša Štefe (povezovalka pogovora)

 

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 22. 03. 2023 / 21:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

četrtek, 23. 03. 2023 / 15:25 / Dvorana

Odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Sedem oskarjev, tudi za najboljši film in režijo!

Črta La ligne

Ursula Meier

četrtek, 23. 03. 2023 / 18:15 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.