Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 06:14, tel: 01 239 22 17).
Dober obisk Potujočega Kinodvora na prizoriščih letnega kina

Dober obisk Potujočega Kinodvora na prizoriščih letnega kina

Z Letnim kinom na Kongresnem trgu, brezplačno prireditvijo, ki smo jo letos v pričakovanju desetletnice mestnega kina podaljšali za dodaten večer, je Kinodvor prejšnji teden zaključil sezono kina na prostem.

Projekcije treh filmskih klasikNa svoji zemlji, 2001: Odiseja v vesolju in Poletje z Moniko – si je ogledalo približno 5000 obiskovalcev, medtem ko je četrto, film Monterey Pop kljub izjemno slabemu vremenu videlo 200 filmskih in glasbenih entuziastov.

Tudi julija smo bili priča muhastemu vremenu, a nas je na Filmu pod zvezdami, ki ga pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, vendarle obiskalo kar 11.922 gledalcev. Grajsko dvorišče so gledalci skoraj popolnoma napolnili na Vikendovi predpremieri filma Whitney in na filmih Moški ne jočejo ter Otok psov, film Ljubezen na prvo bolezen pa je bil celo razprodan. Na dodatnih projekcijah predpremier z Ljubljanskega gradu (Na obali Chesil, Mary Shelley, Ne skrbi, peš ne bo prišel daleč, Otok psov in Whitney) smo v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom našteli še dodatnih 555 gledalcev.

Program Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic, so letos zaznamovali glasbeni dokumentarci. Na kar treh dogodkih smo gostili filmske ustvarjalce in nastopajoče: ob odprtju s filmom Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach ter na premierah filmov Šum Balkana in Grace Jones, ko nas je obiskala režiserka Sophie Fiennes.

Z mobilnim projektorjem v septembru gostujemo tudi na Festivalu sodobnih idej INDIGO. Trg francoske revolucije se bo ta četrtek, 6. septembra, s projekcijo slovenskega dokumentarca Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach za en dan spremenil v letni kino. V Kulturnem centru Tobačna 001 pa je v okviru projekta Kinodvor 10 vse do 20. septembra na ogled instalacija Projektor Dušice Dražić in Wima Janssena.

Sporočilo za javnost (pdf)

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Posledice Posledice

Darko Štante

sreda, 23. 01. 2019 / 15:00 / Dvorana

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih.

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

sreda, 23. 01. 2019 / 15:30 / Mala dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

sreda, 23. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.