Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 01:57).
Dober obisk Potujočega Kinodvora na prizoriščih letnega kina

Dober obisk Potujočega Kinodvora na prizoriščih letnega kina

Z Letnim kinom na Kongresnem trgu, brezplačno prireditvijo, ki smo jo letos v pričakovanju desetletnice mestnega kina podaljšali za dodaten večer, je Kinodvor prejšnji teden zaključil sezono kina na prostem.

Projekcije treh filmskih klasikNa svoji zemlji, 2001: Odiseja v vesolju in Poletje z Moniko – si je ogledalo približno 5000 obiskovalcev, medtem ko je četrto, film Monterey Pop kljub izjemno slabemu vremenu videlo 200 filmskih in glasbenih entuziastov.

Tudi julija smo bili priča muhastemu vremenu, a nas je na Filmu pod zvezdami, ki ga pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, vendarle obiskalo kar 11.922 gledalcev. Grajsko dvorišče so gledalci skoraj popolnoma napolnili na Vikendovi predpremieri filma Whitney in na filmih Moški ne jočejo ter Otok psov, film Ljubezen na prvo bolezen pa je bil celo razprodan. Na dodatnih projekcijah predpremier z Ljubljanskega gradu (Na obali Chesil, Mary Shelley, Ne skrbi, peš ne bo prišel daleč, Otok psov in Whitney) smo v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom našteli še dodatnih 555 gledalcev.

Program Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic, so letos zaznamovali glasbeni dokumentarci. Na kar treh dogodkih smo gostili filmske ustvarjalce in nastopajoče: ob odprtju s filmom Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach ter na premierah filmov Šum Balkana in Grace Jones, ko nas je obiskala režiserka Sophie Fiennes.

Z mobilnim projektorjem v septembru gostujemo tudi na Festivalu sodobnih idej INDIGO. Trg francoske revolucije se bo ta četrtek, 6. septembra, s projekcijo slovenskega dokumentarca Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach za en dan spremenil v letni kino. V Kulturnem centru Tobačna 001 pa je v okviru projekta Kinodvor 10 vse do 20. septembra na ogled instalacija Projektor Dušice Dražić in Wima Janssena.

Sporočilo za javnost (pdf)

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Levji kralj The Lion King

Jon Favreau

petek, 19. 07. 2019 / 11:00 / Dvorana

Priredba tradicionalnega istoimenskega filma iz leta 1994 je predvajana v originalni verziji s slovenskimi podnapisi.

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Erik Poppe

petek, 19. 07. 2019 / 17:00 / Dvorana

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

Diego Maradona Diego Maradona

Asif Kapadia

petek, 19. 07. 2019 / 19:00 / Dvorana

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.