Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:45 (odpre se čez 02:32).
Delavnice ob ogledu filma Sova in miška

Delavnice ob ogledu filma Sova in miška

Spozajmo sove, podajmo se na potep v gozd in raziščimo gozdne živali! Delavnice za šole in vrtce ob ogledu filma Sova in miška.

Sove: od peresa do izbljuvka

Na delavnici bodo otroci spoznali različne vrste sov, ki živijo v Sloveniji, in njihove značilnosti, po katerih se razlikujejo od drugih ptic. Zakaj sove letijo tako tiho? Imajo bolje razvit vid ali sluh? S čim vse se prehranjujejo in kje živijo? Otroci bodo izvedeli tudi, kaj so izbljuvki in kako z njihovo pomočjo določimo vrsto sove. Razmislili bodo o razlogih, zakaj so (nekatere) vrste sov vse bolj redke in kako lahko prispevamo k njihovi ohranitvi.

Delavnica traja 45 minut in je sestavljena iz predstavitve na platnu, prikaza sovjih peres in izbljuvkov ter predvajanja oglašanja različnih vrst sov. Predviden je tudi čas za vprašanja otrok.

Delavnico izvaja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS).

 

Z gozdarji v gozd na gozdni potep

Z gozdnimi pedagogi se bomo podali na potep v gozd v bližini vašega vrtca/šole. Gozd bomo poslušali, potipali, povohali …, se v njem igrali. Iskali bomo tudi živali. Če se bodo poskrile pred nami, pa bomo gotovo prepoznali vsaj njihove sledi. Bomo našli tudi kosti in izbljuvke? Pustimo se presenetiti! Na dveurno delavnico se lahko prijavijo skupine/razredi otrok v spremstvu vzgojiteljev/učiteljev – do 25 udeležencev.

Delavnico izvaja Zavod za gozdove Slovenije. Cena: 3 € na udeleženca. Vsebina delavnic je prilagojena znanju in starosti otrok. Primerno za naravoslovni dan.

 

Miška in sova v prehranjevalnem spletu

Spoznavali bomo živali v gozdni diorami in ugotavljali, s čim se hranijo. Ali jež res nabada hruške na svoje bodice? Mar se ne hrani z majhnimi živalmi? Ima medved res rad med? In s čim se prehranjuje jazbec? Vprašali se bomo tudi, ali so živali »prijazne« in »hudobne«. Je ljubka miška prijazna? Je volk hudoben? Kaj pa sova, ki bo pravkar ujela veverico? Potem se bomo še poigrali in skozi zabavno interaktivno igro sestavili prehranjevalni splet v gozdu.

Delavnico izvaja Prirodoslovni muzej Slovenije. Cena: 4 € na udeleženca (oz. 6 €, če jo združite z vodstvom po stalni razstavi ali razstavi Naše malo veliko morje).

 

Sova in miška Uilenbal

Simone van Dusseldorp

Prikupen in zabaven muzikal ter vznemirljiva gozdna pustolovščina štirih prijateljev in ene miške, v kateri mladi junaki odkrivajo pravila narave in pravega prijateljstva.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 15. 10. 2019 / 17:00 / Dvorana

Božična noč v Roubaixu. Policijski načelnik Daoud raziskuje primer umorjene starke. Aretirani sta njeni sosedi, mladi ljubimki Claude in Marie …

Pritisk Push

Fredrik Gertten

torek, 15. 10. 2019 / 18:30 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Alice in župan Alice et le maire

Nicolas Pariser

torek, 15. 10. 2019 / 19:30 / Dvorana

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?