Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Brezplačni spletni tečaj Filmska vzgoja: uporabniški priročnik

Brezplačni spletni tečaj Filmska vzgoja: uporabniški priročnik

Štirje tedni brezplačnih in kakovostnih vsebin o filmski vzgoji, ki jih pripravljajo mednarodno priznani filmski strokovnjaki.

Brezplačni seminar o filmski vzgoji Filmska vzgoja: uporabniški priročnik (Film Education: A User’s Guide) predstavlja teorijo filmske vzgoje in analizo primerov dobre prakse. Seminar je zasnovala mednarodna skupina priznanih strokovnjakov iz evropskih filmskih ustanov, kot so Britanski filmski inštitut, Danski filmski inštitut, Francoska kinoteka idr. Seminar je nastal pod okriljem EU programa Creative Media in se je začel v ponedeljek, 23. marca. Traja štiri tedne, prijave so mogoče kadarkoli v tem času. Prijava je BREZPLAČNA, prijavite pa se lahko TUKAJ. 

Udeleženci interaktivnega seminarja se spoznavajo z osnovnimi pojmi filma, predvsem filmske vzgoje skozi vprašanja: KAJ je filmska vzgoja, ZAKAJ poučevati film v šolah, KAJ so cilji filmske vzgoje in KAKO jih doseči, KAKO povezovati analitično/kritično in ustvarjalno delo (teorijo filma in prakso, filmsko ustvarjanje), katere METODE delujejo, KJE vse se izvaja filmska vzgoja ter KAKO vrednotiti in ocenjevati učinke filmske vzgoje.

V prvem tednu se udeleženci seminarja spoznavajo z osnovnimi pojmi filmske vzgoje, v drugem tednu se posvečajo filmski analizi skozi teorijo in prakso, v tretjem tednu so predstavljeni inovativni pristopi k filmski vzgoji (filmsko ustvarjanje, filmska vzgoja v predšolskem obdobju), zadnji teden pa je namenjen problematiki uvajanja filmske vzgoje v šolski kurikulum, filmski vzgoji v kinih, filmskih arhivih in na filmskih festivalih ter primerom dobre prakse ter različnim nacionalnim strategijam filmske vzgoje – med drugim je predstavljena tudi Slovenija.

Vabljene in vabljeni k udeležbi!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.