Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:45 (odpre se čez 11:14).
Brezplačen ogled filma To so gadi

Brezplačen ogled filma To so gadi

V sklopu slovenskega tedna filma, 12. novembra ob 14:30, vabljeni na brezplačen ogled priljubljene in še vedno huronsko zabavne slovenske klasike To so gadi

V letošnjem letu praznujemo 100. obletnico rojstva Franceta Štiglica, zato s podporo Slovenskega filmskega centra v tednu od 11. do 15. novembra potekajo brezplačne aktivnosti za učence in dijake po vsej Sloveniji. Brezplačna projekcija filma To so gadi bo na sporedu 12. novembra ob 14:30.

Film To so gadi je brezčasna komedija z mestnega obrobja, v kateri pod režijsko taktirko Jožeta Bevca blestijo Radko Polič, Dare Valič, Majda Potokar, Bert Sotlar, Boris Cavazza in drugi. Film je eden najbolj priljubljenih in gledanih slovenskih filmov vseh časov. Več o vsebini: https://www.film-center.si/sl/film-v-sloveniji/filmi/569/to-so-gadi/

Šolske skupine se za ogled lahko prijavite na solski@kinodvor.org.
Dijaki, študentje in drugi obiskovalci pa vabljeni tudi posamično. Brezplačno vstopnico lahko prevzamete pol ure pred predstavo na blagajni (dokler vstopnice ne poidejo).

 

 

To so gadi To so gadi

Jože Bevc

Ena najbolj priljubljenih slovenskih komedij.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 29. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.