Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).
Autobiographical Scene Number 6882

Autobiographical Scene Number 6882

Skupina prijateljev se med praznovnanjem kresne noči ustavi sredi mosta. Martin se odloči, da bo skočil v reko … Neizprosno raziskovanje moške psihe in edinstven občutek za uprizarjanje napetosti v vsakdanjih situacijah, ki odlikujeta celovečerce švedskega režiserja Rubena Östlunda, sta na delu že v tem 9-minutnem filmu iz leta 2005.

Ruben Östlund se je uveljavil kot eden najbolj samosvojih in drznih skandinavskih filmskih ustvarjalcev novega tisočletja. Je neusmiljen raziskovalec človeškega vedenja, znan po pikrem humorju in dolgih posnetkih. V Kinodvoru smo predvajali njegove filme Igra (22. LIFFe), Višja sila in Kvadrat.

Višja sila zaseda 10. mesto na lestvici najbolj gledanih filmov v Kinodvoru.

Premiera filma Kvadrat, september 2017. Obiskovalce smo večkrat izzvali, naj se odločijo, ali ljudem zaupajo ali ne.
Premiera filma Kvadrat, september 2017. Obiskovalce smo večkrat izzvali, naj se odločijo, ali ljudem zaupajo ali ne.
Premiera filma Kvadrat, september 2017
Premiera filma Kvadrat (foto: Miha Fras)
Premiera filma Kvadrat, september 2017

Incident by a Bank

Devetdeset ljudi natančno poustvari spodleteli rop banke, ki se je 26. junija 2006 zgodil v Stockholmu. Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) je za Incident by a Bank (Händelse vid bank, 2010) prejel zlatega medveda za najboljši kratek film. #FilmNaDan

Višja sila Turist / Force Majeure

Ruben Östlund

Film provokativnega švedskega režiserja Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

Kvadrat The Square

Ruben Östlund

Provokativna satira švedskega režiserja Rubena Östlunda (Višja sila) preiskuje stanje zaupanja v družbi, ki jo zaznamujeta naraščajoči individualizem in razkroj družbene empatije. Zlata palma v Cannesu in nagrade Evropske filmske akademije za najboljši film, komedijo, režijo, scenarij, igralca in scenografijo. Nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.