Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (odprto še 59 minut, tel: 01 239 22 17).

Smo, kar smo Somos lo que hay

Jorge Michel Grau / Mehika / 2010 / 90 min

Prvenec mehiškega režiserja je portret družine, ki jo povezuje strašanska skrivnost in ženejo pošastni apetiti. Ta šokantna, krvava in ganljiva predelava žanra grozljivke »naredí za ljudožerce to, kar je Vampirska ljubezen naredila za vampirje«.

režija Jorge Michel Grau, scenarij Jorge Michel Grau, fotografija Santiago Sánchez, montaža Rodrigo Ríos, produkcija Nicolás Celis, igrajo Francisco Barreiro, Alan Chávez, Paulina Gaitán, Carmen Beato, Jorge Zárate, Esteban Soberánes, distribucija v Sloveniji Fivia- Vojnik, uradna stran

 

IMDb Uradna stran

zgodba
Moški srednjih let se zgrudi mrtev sredi ulice. Za seboj pusti vdovo in tri najstniške otroke. Pretresena družina se ne sooča le z izgubo ljubljenega moža in očeta, temveč tudi s strašnim vprašanjem – kako preživeti? Njihov edini vir prehrane je namreč človeško meso, žrtve za krvave obrede pa je vedno priskrbel oče. Kdo bo lovil zdaj, ko ga ni več? In kako bodo potešili svojo strašansko lakoto? Vloga glave družine pripade najstarejšemu sinu, a zdi se, da ta še zdaleč ni pripravljen na veliko odgovornost.

Prvenec mehiškega režiserja je portret družine, ki jo povezuje strašanska skrivnost in ženejo pošastni apetiti. Ta šokantna, krvava in ganljiva predelava žanra grozljivke »naredí za ljudožerce to, kar je Vampirska ljubezen naredila za vampirje«.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

sreda, 01. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

sreda, 01. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

četrtek, 02. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.