Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (za danes zaprto).
Na sporedu od 23. julija do 7. avgusta ob sobotah in nedeljah.

Avtomobili 2 Cars 2

John Lasseter, Brad Lewis / ZDA / 2011 / 98 min / sinhronizirano / 6+

režija John Lasseter, Brad Lewis

scenarij Ben Queen

montaža Shane Lefler

glasba Michael Giacchino

producent Denise Ream

distribucija Cenex

IMDb Uradna stran

zgodba

Zvezdniški dirkalnik Strela McQueen se s prijateljem Dajzom v “Avtomobilih 2” poda v razburljivo pustolovščino onstran morja, kjer sodeluje na prvem tekmovanju za Veliko nagrado sveta, ki bo odločalo, kdo je najhitrejši dirkalnik na svetu. Strela je še vedno frajer, vendar nič več zelenec v svetu dirk. Po zadnji zmagi se vrne domov, da bi malce užival v brezdelju s svojo drago Neli, najboljšim prijateljem Dajzom in družbo v Radarskem zavetju. Njegovega dopusta je nepričakovano konec, ko ga Dajz pregovori, da se udeleži odmevne Velike nagrade sveta v treh dirkah, ki ga bodo popeljale na vse konce zemeljske oble. Toda pot do naslova je polna lukenj na dirkališču, ovinkov in smešnih presenečenj. Dajz, ki je postal srce in duša Radarskega zavetja, seveda navdušeno spremlja prijatelja na tekmovanje. Toda zaplete se v osupljivo avanturo in ujame v mednarodno vohunsko spletko. Medtem ko pomaga Streli v odmevni dirki, skrivaj (in nevede) postane gonilna sila tajne misije, ki jo vodi vrhunski britanski vohun Zviz McMina s pomočjo nebeško lepe vohunske pripravnice Hajdi Šalthebl. Dajza viharna vožnja popelje skozi divjo dirko po japonskih in evropskih cestah, na kateri mu sledijo prijatelji, opazuje pa jo ves svet.

 

Tudi v nadaljevanju priljubljenih “Avtomobilov“ so z nami stari znanci iz prvega filma. Luigi je še vedno dobrosrčen in temperamenten italijanski fiat, strokovnjak za gume in lastnik Casa Della Gume. Presrečen je, ko tekmovanje zaide v njegov domači Porto Corsa v Italiji, kjer svoje prijatelje iz Radarskega zavetja predstavi očarljivim posebnežem, ki so zaznamovali njegovo otroštvo. Z njim je nepogrešljivi viličar Guido,  vdani pomočnik in najboljši prijatelj, ki komaj čaka, da bo svetu pokazal svojo spretnost v boksih, in mogoče, samo mogoče videl kakšnega pravega ferarija. Ne manjka niti Hipi, miroljubni folksvagen, ki se navdušuje nad organskim gorivom in je v devetih nebesih, ko izve, da bodo dirkalniki za Veliko nagrado sveta dirkali izključno z alternativnim okolju prijaznim gorivom alinolom. Zraven so tudi specialist za varnost z vojaškimi zvezami na vseh koncih sveta Slavc, ki sodeluje kot član ekipe Strele McQueena, Strelina srčna izvoljenka Neli, ki svojega ljubega neomajno podpira, Flora, Maks in mnogi drugi. Dogajanje popestri množica novih, domiselnih likov, od dežurnega hudobca profesorja Zundappa do nastopaškega dirkalnika Francesca Brnullija in rahlo skrivnostnega organizatorja Velike nagrade sveta Marka Trdoosa.

 

Zgodba, polna humornih nesporazumov in preobratov, ki prijateljstvo med Strelo in Dajzom postavijo na preizkušnjo, pritegne mlade in tudi starejše gledalce.

 

nekaj novih likov

 

Zviz McMina

Zviz je mojstrski vohun. Čeprav je očarljiv in zgovoren, je zaradi dolgoletnih izkušenj na terenu in ostrega uma pripravljen v vsakem trenutku odbiti nepričakovane napade barab ter se izmuzniti iz nevarnih pasti. Zvizova karoserija je elegantna in brezčasna, hkrati pa mu omogoča, da je s širokim naborom raznovrstnega orožja in orodja, od letečih kavljev do min in razstreliva, pripravljen na vsakršno nepredvideno situacijo. Kot izkušen profesionalec v svetu mednarodne špijonaže verjame, da se med tekmovanjem za Veliko nagrado sveta kuha zarota svetovnih razsežnosti. Med delom naleti na Dajza, ki ga zamenja za tajnega ameriškega agenta z genialno krinko.

 

Hajdi Šalthebl

Hajdi je prelepa mlada britanska agentka, ki je sicer delala v pisarni, vendar so jo poslali v Tokio na prvo nalogo na terenu. Izobražena in bistra dama pozna vse zvijače, boljer rečeno, zanese se na vse zvijače v vohunskem priročniku. Oborožena je z najnovejšo vrhunsko vohunsko opremo od skritih kamer do orožja, teleskopske roke in hologramskega prikazovalnika. Hajdi je zelo motivirana za svoje delo, vendar je šele dobro prišla z akademije, zato njene izkušnje temeljijo predvsem na znanju iz šole in ne na življenjskih situacijah. Ko izkušeni mednarodni vohun Zviz McMina potrebuje njeno tehnično znanje za najnovejšo operacijo, se Hajdi poda na lov za zmenkom z nepričakovanim kandidatom – Dajzem, nedolžnim prikupnim štorom, ki se nevede znajde sredi spletke in je ves očaran nad lepoto nove prijateljice.

 

Francesco Brnulli

Francesco je odraščal v senci znanega dirkališča v italijanski Monzi, kjer se je s prijatelji rad prikradel na stezo in drvel skozi znamenite zavoje. Takoj je postal zmagovalec  amaterskega tekmovanja, kmalu pa tudi mednarodni prvak formule. Dame obožujejo njegova razgaljena kolesa, mladci se zgledujejo po njegovem zmagovitem duhu, tekmeci pa mu zavidajo njegovo hitrost. Toda Francescov največji oboževalec je kar sam Francesco, kar kaže tudi njegova startna številka. Kot najslavnejši dirkalnik v Evropi je Francesco prvi favorit za zmago na Veliki nagradi sveta, s tem pa tudi največji tekmec Strele McQueena.

 

Mark Trdoos

Sir Mark Trdoos je nekdanji naftni mogotec, ki je prodal svoje premoženje, se prelevil v električno vozilo in svoje življenje posvetil iskanju obnovljivih in okolju prijaznih virov energije prihodnosti. Naposled odkrije gorivo, za katerega je prepričan, da bi ga morali vsi uporabljati. Trdoos tudi stoji za Veliko nagrado sveta, dirko v treh državah, na katero je povabil vse najboljše dirkalnike sveta, v resnici pa je le izgovor za promocijo novega čudežnega goriva alinola.

 

Profesor Z

Profesor Z ali kar profesor je svetovno znani preprodajalec orožja v majhnem, elegantnem nemškem paketku, ki ga iščejo vse varnostne službe sveta. Je izjemno pameten, vendar nor znanstvenik z monoklom, ki pripravlja sabotažo Velike nagrade sveta. Čeprav so njegovi resnični motive nejasni, je profesor Z pripravljen storiti vse, da bi odstranil vse ovire in poskrbel, da bo “projekt” nemoteno tekel.

 

Grem in Anže

Grem je obtolčen, rjast oranžen AMC Gremlin. Dolga leta so ga zmerjali s kripo, kar ga je zagrenjenega pahnilo v mednarodno vohunsko podzemlje. Kot privrženec zlobnega šefa profesorja. Pajdaši se z Anžetom, zdelanim AMC Pacerjem, ki se je od nekdaj počutil kot izobčenec. Skupaj skušata sabotirati Veliko nagrado sveta. Ko zamenjata Dajza za ameriškega agenta s pomembnimi tajnimi informacijami, se kripe z vso silo poženejo na lov za Dajzom, da bi mu preprečile, da razkrinka njihov zlobni načrt.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

torek, 30. 04. 2024 / 20:30 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

sreda, 01. 05. 2024 / 15:30 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sreda, 01. 05. 2024 / 16:45 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.