Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 02:41, tel: 01 239 22 17).
2001: Odiseja v vesolju na Kongresnem trgu

2001: Odiseja v vesolju na Kongresnem trgu

Med 27. in 30. avgustom se selimo na Kongresca! Tam v torek, 28. avgusta, gledamo kultno Kubrickovo vesoljsko epopejo. Vstop prost.

Torek, 28. avgusta ob 21.00 na Kongresnem trgu
2001: Odiseja v vesolju
Kubrickova vesoljska epopeja velja za enega najvplivnejših filmov vseh časov. Mojstrovina znanstvene fantastike na filmu ter pionirskih, z oskarjem nagrajenih posebnih učinkov, ki jo pač moraš videti na velikem platnu! 


Na Letnem kinu na Kongresnem trgu tudi:
Ponedeljek, 27.8. ob 21.00: Na svoji zemlji
Sreda, 29. 8. ob 21.00: Poletje z Moniko
Četrtek, 30.8. ob 21.00: Monterey Pop

Vse projekcije so brezplačne!

Več o Letnem kinu na Kongresnem trgu>>

2001: Odiseja v vesolju 2001: A Space Odyssey

Stanley Kubrick

Kubrickova prelomna in preroška vesoljska epopeja velja za enega najvplivnejših in večno provokativnih filmov vseh časov. Osupljiva mojstrovina znanstvene fantastike na filmu ter pionirskih, z oskarjem nagrajenih posebnih učinkov, ki jo morate videti na velikem platnu.

Na svoji zemlji Na svoji zemlji

France Štiglic

V Štigličevi epopeji o narodnoosvobodilnem boju, posneti po noveli in scenariju Cirila Kosmača, so nastopili naturščiki in slovenski gledališki igralci v svojih prvih filmskih vlogah. Prvi slovenski zvočni celovečerni igrani film Na svoji zemlji se je leta 1949 kot prvi slovenski oziroma jugoslovanski film predstavil v tekmovalnem programu filmskega festivala v Cannesu.

Poletje z Moniko Sommaren med Monika

Ingmar Bergman

Nadvse čutna in hkrati pretresljiva zgodba o mladi ljubezni, pritiskih spolnih vlog in stiski delavskega razreda v Stockholmu. S Harriet Andersson v prvi od mnogih Bergmanovih vlog in polna omamnih, atmosferičnih podob direktorja fotografije Gunnarja Fischerja velja za zgodnjo mojstrovino in enega najvplivnejših filmov velikega švedskega cineasta.

Monterey Pop Monterey Pop

D. A. Pennebaker

Pionir direktnega filma D. A. Pennebaker je v značilni véritéjski maniri – in s snemalno ekipo, ki je vključevala velikana dokumentarnega filma Alberta Mayslesa in Richarda Leacocka – ovekovečil legendarne trenutke glasbene zgodovine. Od razbijanja kitare Peta Townshenda, kitarista in pevca skupine The Who, do Jimija Hendrixa, ki med pesmijo Wild Thing svojo kitaro na odru zažiga.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.