Danes je blagajna odprta od 10:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2017

Lep dan še naprej Hao ji le

Liu Jian / Kitajska / 2017 / 77 min / mandarinska kitajščina /

Vrtoglavi neo noir je režiserja Liuja Jiana utrdil na položaju pionirja neodvisne kitajske animacije.

režija in scenarij Liu Jian, izvirna glasba The Shanghai Restoration Project, animacija Liu Jian, obikovanje zvoka Li Danfeng, zvok Gao Rui Feng, montaža Militia Xiao Liu, glasovi Yang Siming, Cao Kou, Ma Xiaofeng, Zhu Changlong, Cao Kai, Zheng Yi, izvršna producenta Yang Cheng, Liu Jian, producenta Yang Cheng, Liu Jian, produkcija Nezha Bros. Pictures, Le-joy Animation Studio, distribucija v Sloveniji Fivia

IMDb

Nad majhnim mestom na jugu Kitajske se zgrinjajo temni oblaki.

Preprost voznik Xiao Zhang v obupanem poskusu, da bi našel denar, s katerim bi zaročenko odrešil ponesrečene lepotne operacije, šefu ukrade torbo z milijonom juanov. Novica o tatvini se po mestu bliskovito razširi in še isto noč so vsi na lovu za Xiaom Zhangom in denarjem.

Vrtoglavi neo noir je režiserja Liuja Jiana utrdil na položaju pionirja neodvisne kitajske animacije.

iz prve roke
»Moj najljubši umetniški slog (pravzaprav tudi moja umetniška filozofija) je povsem preprost. V tem filmu čustva likov nakažem z majhnimi premiki in le bežnimi gibi, vendar skupaj s slikovitimi pokrajinami in prostori, v katerih živijo protagonisti, ustvarjajo poetično, v nekem smislu tudi žalostno in melanholično estetsko filozofijo filma. Če vprašate mene, bi film kot celoto lahko razumeli kot pejsaž sodobne Kitajske.
– Liu Jian

kritike

»Film si zasluži, da postane vsaj taka uspešnica art kinematografov kot Valček z Baširjem, po politični ostrini in umetniški svežini mu v Berlinu ni bilo para. Pod tarantinovsko zunanjostjo šund trilerja se skriva srce postmodernega političnega umetniškega projekta.«
– Guardian

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Ivan Ivan

Janez Burger

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 18:00 / Dvorana

Ivan je napeta psihološka drama o sprejemanju napačnih odločitev. Zgodba o ženski, ki najde svojo identiteto v svetu, narejenem po meri moških. Veliki zmagovalec letošnjega Festivala slovenskega filma.

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 19:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Premiera

Kabinet čudes Wonderstruck

Todd Haynes

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 20:00 / Dvorana

Film Todda Haynesa (Daleč od nebes, Carol) je skrivnostna sestavljanka o dveh otrocih, ki odraščata pol stoletja narazen, a ju povezuje ista usoda. Po knjigi Briana Selznicka.