Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 3 ure).
Animateka 2017

Konji na oknu (Poetično perzijsko razodetje Rosie Ming) Window Horse: The Poetic Persian Epiphany of Rosie Ming)

Ann Marie Fleming / Kanada / 2016 / 85 min / angleščina

Rosie Ming, mlada kanadska pesnica, še nikoli ni bila na potovanju in sanja o Parizu. Namesto v Pariz pa jo povabijo na festival poezije v Iranu. V mestu Širaz jo čaka vznemirljiva izkušnja spoznavanja pesnikov z vsega sveta. S pomočjo domačinov pa po naključju začne odkrivati tudi skrito družinsko zgodovino. Film o najrazličnejših raznolikostih, radovednosti in iskanju svojega glasu v čarobnosti poezije. 

režija in scenarij Ann Marie Fleming, izvirna glasba Taymaz Saba, glavni oblikovalec in animator Kevin Langdale, zvok in oblikovanje zvoka Gordon Durity, montaža Ann Marie Fleming, Ileana Pietrobruno, Jean-Denis Rouette, glasovi Sandra Oh, Shohreh Aghdashloo, Ellen Page, izvršna producentka Sandra Oh, producenti Ann Marie Fleming, Shirley Vercruysse, Michael Fukushima, produkcija Stick Girl Productions, NFB, distribucija National Film Board of Canada

IMDb

iz prve roke
“Zamisel o Konjih na oknu se je pravzaprav rodila že pred kakšnimi dvajsetimi leti, ko sem bivala v umetniški rezidenci v Stuttgartu. Tam sem se večinoma družila s pesniki in pisatelji ter poslušala njihove zgodbe o razseljenosti – predvsem po drugi svetovni vojni – in o tem, kako se zgodbe v družini pogosto niso prenašale na mlajše generacije /…/ Prvotna vsebinska zasnova je bila torej kanadsko-nemška, tam sem pač bila.

“Film nosi Kevinov pečat, saj se je pri njem ves ustvarjalni univerzum tudi začel. Pozneje sva angažirala približno dvajset animatorjev. Vsak je vzel zgodbo ali pesem in jo animiral v svojem slogu, bistvo filma je namreč seznanjanje z drugačnimi pogledi in spoznavanje različnih zornih kotov. Ker sem tudi sama animatorka, proces ni bil obrtniški. Animatorji so kot zelo počasni igralci. In tudi delo s profesionalnimi igralci mi je bilo v velik užitek.”
– Ann Marie Fleming

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant z oblaki Cloudboy

Meikeminne Clinckspoor

sreda, 21. 02. 2018 / 11:00 / Dvorana

Film o mladostniški identiteti in spoznavanju lastnih korenin ter svojega bistva, posnet v čudoviti laponski pokrajini.

Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost Loving Vincent

Dorota Kobiela, Hugh Welchman

sreda, 21. 02. 2018 / 15:00 / Dvorana

Prvi v celoti v olju naslikan celovečerni film. Izjemno življenjsko zgodbo Vincenta van Gogha prenese na platno z oživljanjem njegovih platen.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

sreda, 21. 02. 2018 / 17:00 / Dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.