Danes je blagajna odprta od 10:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2017

Konji na oknu (Poetično perzijsko razodetje Rosie Ming) Window Horse: The Poetic Persian Epiphany of Rosie Ming)

Ann Marie Fleming / Kanada / 2016 / 85 min / angleščina /

Rosie Ming, mlada kanadska pesnica, še nikoli ni bila na potovanju in sanja o Parizu. Namesto v Pariz pa jo povabijo na festival poezije v Iranu. V mestu Širaz jo čaka vznemirljiva izkušnja spoznavanja pesnikov z vsega sveta. S pomočjo domačinov pa po naključju začne odkrivati tudi skrito družinsko zgodovino. Film o najrazličnejših raznolikostih, radovednosti in iskanju svojega glasu v čarobnosti poezije. 

režija in scenarij Ann Marie Fleming, izvirna glasba Taymaz Saba, glavni oblikovalec in animator Kevin Langdale, zvok in oblikovanje zvoka Gordon Durity, montaža Ann Marie Fleming, Ileana Pietrobruno, Jean-Denis Rouette, glasovi Sandra Oh, Shohreh Aghdashloo, Ellen Page, izvršna producentka Sandra Oh, producenti Ann Marie Fleming, Shirley Vercruysse, Michael Fukushima, produkcija Stick Girl Productions, NFB, distribucija National Film Board of Canada

IMDb

iz prve roke
“Zamisel o Konjih na oknu se je pravzaprav rodila že pred kakšnimi dvajsetimi leti, ko sem bivala v umetniški rezidenci v Stuttgartu. Tam sem se večinoma družila s pesniki in pisatelji ter poslušala njihove zgodbe o razseljenosti – predvsem po drugi svetovni vojni – in o tem, kako se zgodbe v družini pogosto niso prenašale na mlajše generacije /…/ Prvotna vsebinska zasnova je bila torej kanadsko-nemška, tam sem pač bila.

“Film nosi Kevinov pečat, saj se je pri njem ves ustvarjalni univerzum tudi začel. Pozneje sva angažirala približno dvajset animatorjev. Vsak je vzel zgodbo ali pesem in jo animiral v svojem slogu, bistvo filma je namreč seznanjanje z drugačnimi pogledi in spoznavanje različnih zornih kotov. Ker sem tudi sama animatorka, proces ni bil obrtniški. Animatorji so kot zelo počasni igralci. In tudi delo s profesionalnimi igralci mi je bilo v velik užitek.”
– Ann Marie Fleming

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Ivan Ivan

Janez Burger

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 18:00 / Dvorana

Ivan je napeta psihološka drama o sprejemanju napačnih odločitev. Zgodba o ženski, ki najde svojo identiteto v svetu, narejenem po meri moških. Veliki zmagovalec letošnjega Festivala slovenskega filma.

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 19:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Premiera

Kabinet čudes Wonderstruck

Todd Haynes

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 20:00 / Dvorana

Film Todda Haynesa (Daleč od nebes, Carol) je skrivnostna sestavljanka o dveh otrocih, ki odraščata pol stoletja narazen, a ju povezuje ista usoda. Po knjigi Briana Selznicka.