Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 5 ur).
Film na ulici 2017: 1 in 2. september

Film na ulici 2017: 1 in 2. september

V petek in soboto, 1. in 2. septembra, bo Kinotrip na krilih Mladih zmajev že tretjič odpotoval na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro dogajanje za mlade: filmi, glasba in zabava.

Letošnja novost Filma na ulici pa je, da se bodo mladi v petek na dogajanje v Zalog lahko zapeljali s posebnim filmskim avtobusom LPP-ja.

Kinotrip, Kinodvorov filmski program mladi za mlade, letos na krilih Mladih zmajev v Zalog prinaša dve najstniški komediji. V petek se bomo podali na glasbeno pot s trmasto in neukročeno Aurore, glavno junakinjo filma Gospodična Nemitežit (Jamais contente, Emilie Deleuze, Francija, 2016). V soboto pa se bomo nasmejali odštekani druščini mladih prijateljev v filmu Novi mulc (Le nouveau, Rudi Rosenberg, Francija, 2015).Pred filmskim programom se bomo v petek ogrevali ob raznovrstnih ritmih mladih glasbenih ustvarjalcev. Na odru bodo nastopili Lara in Hana, Pyroxene, The Mint in DJ Ayit. Na ogled bo tudi fotografska razstava Ne mi težit z mu’zko – mladi žuramo z Ljubljano avtorja Črta Piksija. V soboto pa bo za širjenje smeha in dobre volje poskrbela ŠILA – Šolska impro liga z Mini impro maratonom. Svoj prostor in čas bodo v programu našli tudi kratki mladinski filmi festivala Videomanija. Mladinsko dogajanje se na igrišču OŠ Zalog začne ob 17. uri, podrobnejši program vam predstavljamo v priponki.

Filmski avtobus za mlade
Letošnja novost Filma na ulici je poseben filmski avtobus LPP-ja, ki bo mlade v Zalog odpeljal v petek, 1. septembra. Avtobus se bo ustavil na avtobusnih postajah v Črnučah, za Bežigradom in v Šiški pri mladinskih centrih Mladih zmajev ter v centru mesta pri Kinodvoru nasproti glavne železniške postaje. Po koncu dogajanja bo avtobus mlade peljal tudi nazaj. Predviden odhod avtobusa iz Črnuč proti Zalogu je ob 16. uri, iz Zaloga pa bo zvečer odrinil ob 23. uri.
Več podrobnosti in prijave na vožnjo z avtobusom na spletni strani Mladih zmajev.


Vse dogajanje je za obiskovalce brezplačno.


Slabo vreme

V primeru slabega vremena se dogajanje prestavi pred in v Center Zalog (Agrokombinatska 2). O morebitni spremembi lokacije vas bomo obvestili na dan dogodka, najkasneje do 14. ure na spletnih straneh Kinodvora in Mladih zmajev ter na profilih na Facebooku in Instagramu  #filmnaulici.


Več informacij
Za dodatne informacije o dogodku sva vam z veseljem na voljo:

Vabljeni, da dogajanje spremljate tudi na spletnih straneh Kinodvora in Mladih zmajev ter na profilih na Facebooku in Instagramu  #filmnaulici.

Partnerji in podporniki
Dvodnevni dogodek Film na ulici organizirata Kinodvor in Četrtni mladinski center Zalog Javnega zavoda Mladi zmaji – Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih (ustanoviteljica obeh je Mestna občina Ljubljana).Projekt podpirata Slovenski filmski center – javna agencija Republike Slovenije in Urad RS za mladino.

Pri projektu sodelujejo Četrtna skupnost Polje, Demiurg, DPG, Festival mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija, Ljubljanski potniški promet, Javni zavod Ljubljanski grad, Osnovna šola Zalog, Pixi Work, Spar Slovenija, ŠILA – Šolska impro liga in Društvo Impro.

Veselimo se vaših objav in obiska na dogodku.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Vse je mogoče – delavnica animiranega filma 2. termin

torek, 20. 02. 2018

Otroka lahko prijavite na en termin ali oba, saj se bosta vsebinsko dopolnjevala. Delavnico vodi avtor animiranih filmov Timon Leder (zavod Dagiba) in je brezplačna; prednost pri vpisu imajo člani Kluba Kinobalon. Prijave na kinobalon@kinodvor.org. Pri prijavi navedite ime, starost otroka in termin udeležbe.

Fergi: Zabava na podeželju Gråtass - Gøy på landet

Peder Hamdahl Næss

torek, 20. 02. 2018 / 11:00 / Dvorana

Traktor Fergi, plešoča koza in pogumni deček Gustav obljubljajo filmsko zabavo za najmlajše.

Družina Družina

Rok Biček

torek, 20. 02. 2018 / 15:00 / Dvorana

Rok Biček (Razredni sovražnik) je deset let beležil življenje mladeniča, ki je odraščal v zelo neobičajni družini. Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in vesno za najboljši celovečerec v Portorožu.