Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 2 uri, tel: 01 239 22 17).
80s Kinotripova premiera Pokliči me po svojem imenu

80s Kinotripova premiera Pokliči me po svojem imenu

Premiera se je odvila pred razprodano dvorano, v soju vrtnih lučk s sladkimi breskvicami. Javnosti pa se je predstavila tudi nova skupina Kinotripovcev, ki že pripravlja 3. festival Kinotrip.

V sredo zvečer, 31. januarja, se je odvila Kinotripova premiera težko pričakovanega filma Pokliči me po svojem imenu. Film se letos poteguje za oskarja v kar štirih kategorijah, nagrado pa mu je na 28. Liffu podelila tudi Kinotripova mladinska žirija.

Super začetek Kinotripovega filmskega leta. 🌟

Še preden pa smo se prepustili filmski ljubezni in vzdušju italijanskega poletja, se je javnosti predstavila nova skupina Kinotripovcev. Ta je v roke prevzela Kinotripovo štafeto in z njo v roki zdaj kotalka vse do 3. filmskega festivala Kinotrip, ki se bo v Kinodvoru odvil konec marca.

Filmu je sledilo Kinotripovo druženje, tokrat tematsko obarvano s sladkimi breskvicami, vrtnimi lučkami, retro srajcami in 80s ritmi. 🍑

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

nedelja, 18. 02. 2018 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Druga stran upanja Toivon tuolla puolen

Aki Kaurismäki

nedelja, 18. 02. 2018 / 19:00 / Dvorana

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Demokracija Democracy – Im Rausch der Daten

David Bernet

nedelja, 18. 02. 2018 / 20:00 / Mala dvorana

Kako evropske državljane zaščititi pred zlorabo njihovih osebnih podatkov v komercialne namene? Demokracija nas popelje v zakulisje evropskega zakonodajnega postopka: od prvega osnutka, preko rekordnih (skoraj štiri tisoč!) predlaganih sprememb, pa vse do novega zakona o varstvu podatkov.