Danes je blagajna odprta od 15:40 do 20:30 (za danes zaprto).
Zlodejeva jajca za velikonočni Zajtrk s Kinodvorom

Zlodejeva jajca za velikonočni Zajtrk s Kinodvorom

Nedeljsko matinejo z idejo za zajtrk vam od zdaj dostavljamo tudi na dom! Tokrat je Boštjan Napotnik – Napo pripravil velikonočni recept za Zlodejeva (ali pač angelska) jajca, filmsko sestavino po lastnem izboru pa najdete na spletni.kinodvor.org. Naj vam tekne!

Ko govorimo o velikonočnem zajtrku seveda najkasneje na tretji postaji (za šunko in hrenom) naletimo na pirhe – torej na tako ali drugače obarvana trdo kuhana jajca. Ko na to praznično podlago dodamo še filmsko zgodovino pa vrag – in to dobesedno – hitro odnese šalo. Ali pa to naredi angel. Oziroma Angel. Govorim o prizoru iz neo-noir trilerčka Angel Heart, v katerem za zajtrkovalno mizo sedita lika z zelo povednima imenoma: angelsko nedolžni Harry Angel (Mickey Rourke) in cinično luciferski Louis Cypher (Robert De Niro). Način, kako slednji s popolno manikiranimi prsti počasi, ter zelo predano in pozorno lupi trdo kuhano jajce, je zagotovo nepozaben.

Mogoče za naš recept, za katerega je treba olupiti pol ducata jajc, ni najbolj optimalen. A nič ne de – pomembno je, da jajca olupiš in rumenjake nato nadgradiš bodisi v nedolžno angelsko ali bolj žestoko zlodejevo smer.

sestavine:
6 jajc
majoneza
gorčica
sol
poper
pekoča omaka (tabasco ali kaj takega)
suhi zdrobljeni ali mleti čiliji
sesekljan peteršilj in/ali drobnjak

postopek:
Jajca v trdo skuhaj – deset minut v vreli vodi bo dovolj – nato jih prelij z mrzlo vodo in potrpežljivo olupi. Prereži jih na pol in izdolbi rumenjake. Beljake deni na stran, rumenjake pa dobro in natančno pretlači z vilicami in jih stresi v manjšo skledico, kjer jim boš dodajal značaj. Za angelsko različico naj bo to le sol in majoneza, mogoče še čisto malo blage gorčice, za zlodejevo pa dodaj še poper, pekočo omako pa tudi gorčica naj bo ostrejša, dijonska. Dobro premešaj, da nastane homogena kremasta zmes, s katero napolni dresirno vrečko (ali navadno vrečko za zamrzovanje s prirezanim kotom. Kremo nabrizgaj v prerezane beljake in vse skupaj potresi s začimbnim okrasjem – peteršiljem in/ali drobnjakom in/ali čilijem ter poprom. Naj tekne!

Švic Sweat

Magnus Von Horn

Film, ki prikazuje tri dni v življenju poljske fitnes trenerke in spletne vplivnice, je trezen, pronicljiv in nadvse aktualen portret osamljenosti v času družabnih omrežij. Uradni izbor lanskega (odpovedanega) festivala v Cannesu.

Poletje '85 Été 85

François Ozon

Film Françoisa Ozona, postavljen na obalo Normandije sredi osemdesetih let, je grenko-sladka zgodba o prvi ljubezni, polna sonca, glasbe in prekipevajočih čustev.

Asistentka The Assistant

Kitty Green

Film, ki nas za devetdeset minut postavi v kožo mlade asistentke mogočnega filmskega producenta, ni zgodba o Harveyju Weinsteinu, pač pa zadržan in minimalističen portret sistema, ki tiho podpira nasilje nad ženskami.

torek, 30. 03. 2021

Spletni Kinodvor

Za spletni ogled filmov in dogodkov smo skupaj z združenjem Art kino mreža Slovenije pripravili preprosto in varno spletno platformo. Ponudba spletnega Kinodvora se bo še razvijala in dopolnjevala, saj bomo z njo v času, ko bo ponovno mogoč obisk kina, omogočali dostop do filmskega programa vsem tistim, ki nas zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli obiskati.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.