Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 06:11, tel: 01 239 22 17).
Spoznajmo rise in druge zveri

Spoznajmo rise in druge zveri

Naravoslovna delavnica za šole ob filmu Ris v sodelovanju s projektom LIFE Lynx. Na voljo brezplačno do marca 2024.

Po ogledu filma Ris na delavnici spoznamo evrazijskega risa ter ostale velike zveri v Sloveniji. Pojasnili bomo njihove biološke značilnosti in ekologijo, izvedeli, kje so razširjene, kako jih raziskujemo in kako pridobimo informacije o njihovih značilnostih in navadah. Razkrili bomo tudi nekaj zanimivosti in napačnih mitov o risih in velikih zvereh.

Delavnica za mlajše otroke (1.- 5. razred)
Izkustveno – ustvarjalna delavnica z različnim biološkim materialom (lobanje, kožuhi, odlitki stopinj, raziskovalni pripomočki), preko katerega bodo učenci spoznali biološke in ekološke značilnosti velikih zveri in raziskovalne metode, ki jih uporabljamo za njihovo preučevanje. Na koncu si bo lahko vsak izdelal še par značilnih risjih uhljev s čopki.

Delavnica za zadnjo triado osnovne šole (6. – 9. razred) in srednje šole
Izkustveno – pogovorna delavnica z različnim biološkim materialom (lobanje, kožuhi, odlitki stopinj, raziskovalni pripomočki), preko katerega bodo učenci spoznali biološke in ekološke značilnosti velikih zveri in raziskovalne metode, ki jih uporabljamo za njihovo preučevanje. Za starejše učence in dijake je možna izvedba debatne delavnice, kjer se bodo prelevili v vloge različnih deležnikov (rejci, lovci, naravovarstveniki …) in iskali rešitve za sobivanje z velikimi zvermi.

Delavnico bodo izvedli raziskovalci Biotehniške fakultete v sklopu projekta LIFE Lynx. Posamezna delavnica traja 45 – 60 min.


Izvedba delavnice je v času trajanja projekta LIFE Lynx brezplačna (do marca 2024). Po marcu 2024 pa je plačljiva po ceniku Kinodvora (130 € na delavnico).
Izvedba delavnice je ob ogledu filma v dvoranah Art kino mreže Slovenije možna tudi v drugih krajih po Sloveniji. Tudi tu je delavnica do marca 2024 brezplačna, po marcu pa velja cena po dogovoru s potnimi stroški.

Za več informacij in uskladitev termina ogleda in delavnice nam pišite: solski@kinodvor.org.


*Fotografije risa: Matej Vranič, LIFE Lynx.

Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Fotografije

Ris Lynx

Laurent Geslin

Gozd je njegovo kraljestvo. Življenje ene najbolj skrivnostnih evropskih živali spoznavamo skozi zgodbo o odraščanju družine mladih risov v osrčju gorskega masiva Jure. 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.