Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odprto še 07:53, tel: 01 239 22 17).
Rekordni Film pod zvezdami

Rekordni Film pod zvezdami

S sobotno projekcijo, Vikendovo predpremiero filma Morilec Joe, se je zaključil letošnji Film pod zvezdami, letni kino na Ljubljanskem gradu, ki ga Kinodvor v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad vsako poletje pripravlja skupaj s filmskimi distributerji, partnerji projekta in medijskimi partnerji.

Film pod zvezdami je bil letos rekorden: na grajskem dvorišču si je filme ogledalo več kot 16.400 gledalcev (natančno 16.417), največ odkar je na Ljubljanskem gradu letni kino, med obiskovalci je vse več domačih in tujih turistov, odpadla pa ni nobena projekcija! V povprečju je bilo na posamezni filmski predstavi 684 gledalcev.

Predpremierno smo letos prikazali 5 filmov, 4 filmi pa so bili pod zvezdami razprodani, kar pomeni, da je bilo na prizorišču zasedenih vseh 1.000 sedežev na filmih 2 dni v New Yorku, Rimu z ljubeznijo, Kraljestvo vzhajajoče lune in Pisma Sv. Nikolaju.

A s tem poletne sezone Kinodvorovega kina na prostem še ni konec: že ta četrtek, 23. avgusta, sledi otvoritev Filma ob jezeru, letnega kina v Zdraviliškem parku Bled, tam pa bomo vztrajali do sobote, 25. avgusta.

Vabimo vas že tudi na Film pod zvezdami naslednje leto, ki bo na Ljubljanskem gradu od 25. julija do 17. avgusta 2013!

Film pod zvezdami smo organizatorji Kinodvor, Ljubljanski grad in Mestna občina Ljubljana, distributerji Blitz Film&Video Distribution, Cinemania group, Continental film, Demiurg, Fivia in Karantanija cinemas, medijski partnerji Vikend, Media Bus, Radio Center, The Slovenia Times in Europlakat ter partnerji Slovenske železnice, Tiskarna Januš, Peugeot in Europa Cinemas.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.