Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (za danes zaprto).
Pridruži se mladim ustvarjalcem pri ustvarjanju kulturnega dogodka Bivanje v sožitju!

Pridruži se mladim ustvarjalcem pri ustvarjanju kulturnega dogodka Bivanje v sožitju!

Te zanimata kultura in umetnost? Se želiš pogovarjati in ustvarjati z različnimi ljudmi? Si človek sodelovanja, soustvarjanja in raziskovanja? Imaš kakršno koli mnenje na temo sožitja? Potem se pridruži ekipi mladih ustvarjalcev! Rok prijave je 2. 2. 2024 (do 14. ure).

Delovna skupina mladih bo pripravila zaključni dogodek na temo sožitja na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu v Ljubljani. Zato, da se v javnosti sliši glas mladih, da slišimo, opazimo in podpremo drug drugega ter da skozi kulturo in umetnost raziščemo, kako različni ljudje razumemo koncept sožitja.

Za udeležbo ne potrebuješ nikakršnih izkušenj, razen časa in volje, vse drugo se bomo dogovorili, zastavili in ustvarili skupaj.

Kaj bomo počeli: Na rednih tedenskih vajah bomo skupaj z gledališko pedagoginjo Uršo Strehar Benčina in gostujočimi mentorji na različne ustvarjalne načine raziskovali in obravnavali izbrano temo (»Bivanje v sožitju«). Skozi različne vaje, igre in pogovore o temi bomo skupaj našli tisto, kar se vam zdi najbolj pomembno, ter izbrali tudi način predstavitve in postavitve zaključnega dogodka.

Kdaj in kje: Prvo srečanje skupine bo v sredo, 7. 2. 2024, ob 18. uri v Pionirskem domu, nato pa se bomo na pripravah dobivali vsako sredo ob 18. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani. Zaključni dogodek, ki ga bomo skupaj pripravili, pa bo potekal na Kulturnem bazarju 20. 3. 2024 ob 18. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Kdo se lahko prijavi: Mladi med 15. in 18. letom. Izbrali bomo od 8 do 12 mladih posameznikov_c. Izbrani boste glede na kriterije različnosti udeležencev_k – spol, starost, kraj bivanja, šola, ki jo obiskujete, zanimanja ipd.

Kako se prijavim: Izpolniš prijavnico – tukaj – ter jo izpolnjeno pošlješ na naslov info@kulturnibazar.si najpozneje do 2. 2. 2024 (do 14. ure).

Če potrebuješ še kakšno informacijo oziroma te še kaj zanima, bomo veseli tvojega sporočila po e-pošti (ursastreharbencina@gmail.com) ali klica (040 480 323).


Prijavnica »

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.