Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (za danes zaprto).
Praznovanje v 2024 nadaljujemo s filmskimi stoletniki in stoletnicami

Praznovanje v 2024 nadaljujemo s filmskimi stoletniki in stoletnicami

V letu 2024 nadaljujemo z nizom projekcij filmov, ki obeležujejo stoletnico kina na Kolodvorski. Med drugim bomo vsak mesec prikazali delo enega od legendarnih režiserjev, igralcev in filmskih osebnosti, ki bi letos dopolnili 100 let.

Naj jih naštejemo le nekaj: Marlon Brando, Lauren Bacall, Marcello Mastroianni, Eva Marie Saint, Stanley Donen in Sidney Lumet.

Niz začenjamo z dvema prvencema: 21. januarja bomo prikazali film Imeti ali ne Howarda Hawksa, ki je leta 1944 izstrelil Lauren Bacall med zvezde, 25. februarja pa bo na sporedu Dvanajst jeznih mož. Režijski prvenec Sidneyja Lumeta je napeta zgodba o predsodkih, rasizmu in pravici, ki »eksplodira kot dvanajst palic dinamita«. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu in treh nominacij za oskarja.

Imeti ali ne To Have and Have Not

Howard Hawks

Eksotična lokacija med drugo svetovno vojno. Član francoskega odporniškega gibanja na begu. Humphrey Bogart v glavni vlogi. Bar, ki spominja na Rick’s Café. Klavir … Ne, to ni Casablanca, pač pa film, ki je Lauren Bacall izstrelil med zvezde – in jo združil z Bogeyjem.

Dvanajst jeznih mož 12 Angry Men

Sidney Lumet

Režijski prvenec Sidneyja Lumeta je napeta zgodba o predsodkih, rasizmu in pravici, ki »eksplodira kot dvanajst palic dinamita«. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu in treh nominacij za oskarja.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.