Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 06:02, tel: 01 239 22 17).
Prav poseben ogled animiranega filma Slavna medvedja zasedba Sicilije

Prav poseben ogled animiranega filma Slavna medvedja zasedba Sicilije

V soboto, 2. aprila ob 11.30, bomo po ogledu filma skupaj z ilustratorko Tanjo Komadina raziskovali podobnosti in razlike med animiranim filmom in ilustracijami v knjigi Slavna medvedja zasedba Sicilije. Brezplačne vstopnice so še na voljo.

Zgodbo o Slavni medvedji zasedbi Sicilije je zapisal in narisal italijanski književnik in slikar Dino Buzzati. Zgodbo o slavnih kosmatinih z juga Italije je na filmsko platno prenesel animator, ilustrator in stripar Lorenzo Mattotti; dodal ji je močne barve in dva junaka – pripovedovalca Gedeoneja in deklico Almerino. Na festivalu Bobri bomo ob projekciji filma skupaj raziskovali razlike med filmom in knjigo, ki je nedavno izšla v povsem svežem slovenskem prevodu pri Mladinski knjigi.

Pogovor vodita Tanja Komadina, ilustratorka in likovna urednica v Mladinski knjigi ter Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja v Mladinski knjigi.

Pokukajte v Bobrov dnevnik, ki je letos posvečen osrednji temi festivala Bobri – pripovedovanju in ilustraciji – tukaj »

Več o filmu Slavna medvedja zasedba Sicilije »

_________________________________________________________________________________________

Prevzem brezplačnih vstopnic:

  • do dneva projekcije: Prodajni galerija Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije 5; odprta je vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah pa od 10.00 do 13.00
  • na dan projekcije: blagajna Kinodvora; odprta je uro pred prvo projekcijo dneva (spored lahko spremljate tukaj)

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

torek, 22. 03. 2022

Bobrov dnevnik: Zgodbe kot ptice selivke

Tudi na letošnjem festivalu Bobri otroke čaka brezplačen izvod Bobrovega dnevnika, ki je tokrat posvečen pripovedovanju in ilustraciji.

sreda, 09. 03. 2022

14. festival Bobri

Med 26. marcem in 9. aprilom, tudi v Kinodvoru. Brezplačne vstopnice za filmske projekcije so še na voljo!

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.