Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odprto še 01:03, tel: 01 239 22 17).
Podpis Dogovora o sodelovanju pri izvajanju programa Kinodvora

Podpis Dogovora o sodelovanju pri izvajanju programa Kinodvora

1. oktobra 2008 ob 17. uri bodo v Banketni dvorani Mestne hiše zainteresirani izvajalci na področju filma z županom Mestne občine Ljubljana, Zoranom Jankovićem, podpisali Dogovor o sodelovanju pri izvajanju programa Kinodvora.

Dogovor bo v imenu župana podpisal podžupan Jani Möderndorfer. Ob 19. uri bo nato župan slavnostno otvoril Kinodvor.

Mestni svet občine Ljubljana je na seji 26. maja 2008 sprejel sklep o ustanovitvi javnega zavoda Kinodvor. Zavod je mestni kino, ki prikazuje zahtevnejšo in kakovostno filmsko produkcijo in s svojim delovanjem omogoča njeno kontinuirano dostopnost na območju Mestne občine Ljubljana in širše. Javni zavod Kinodvor skrbi tudi za izvajanje filmske vzgoje in promocijo filma. MOL je v ta namen v zelo kratkem času zagotovila potrebna sredstva za nakup tehnične opreme kina, za njegovo delno obnovo in za izvajanje programa.

Kakovostno delovanje Kinodvora je pogojeno tudi s sodelovanjem in povezovanjem akterjev, ki sooblikujejo filmsko kulturo v Sloveniji, še posebej s filmskimi distributerji. Pri vzpostavljanju Kinodvora imamo priložnost, da opredelimo skupen interes vseh, ki delujejo na področju filma, saj ta interes predstavlja osnovo za razvoj celotnega področja in oblikovanje Kinodvora. Dogovor o sodelovanju pri izvajanju programa Kinodvora tako vsebuje osnovna izhodišča za dolgoročno uspešno delovanje Kinodvora in sodelovanje z akterji s področja filma. Gre za novo prakso v kulturni politiki, ki temelji na pristopu javno-zasebnega partnerstva in vnaša v prostor zavest o pomenu dolgoročnega sodelovanja vseh delujočih na področju filma v Ljubljani. Vsekakor je to veliko zagotovilo, da bo Kinodvor v mestno kulturo vnesel nove, dragocene vsebine.

Kinodvor bo zagotavljal kakovost, odprtost in dinamičnost programa, raznolikost in dostopnost programa v skladu s Strategijo razvoja kulture MOL 2008–2011, kakovostne tehnične pogoje za predvajanje filmov oz. kakovostno kinematografsko izkušnjo, trajnostno in načrtno pedagoško ter izobraževalno dejavnost, odprtost prostora za dejavnosti nevladnega sektorja, ki deluje na področju avdiovizualne kulture, organizacijo in koprodukcijo festivalov na področju avdiovizualne kulture, prostor in informacijsko podporo za mrežno povezovanje akterjev, ki delujejo na filmskem področju idr. Podpisani, predstavniki distributerjev, MEDIA Desk Slovenija in Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih, pa se skupaj s Kinodvorom zavezujejo k sodelovanju v duhu partnerstva za zagotovitev čim boljše kakovosti in aktualnosti filmskega programa v Kinodvoru.

Vljudno prosimo novinarje, ki bi se želeli udeležiti dogodka, da nas o svoji prisotnosti vnaprej obvestite na elektronski naslov press@kinodvor.org.

Sporočilo za medije: Podpis Dogovora o sodelovanju pri izvajanju programa Kinodvora

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.