Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (za danes zaprto).

Darila s podobami Kocjančičevih plakatov

Reprodukcije plakatov, zvezki Zapisani filmu, platnene vrečke, razglednice s podobami filmskih plakatov slovenskega oblikovalca in fotografa Petra Kocjančiča so posvečeni stoletnici našega kina.

Noč evropskega filma 2023

V torek, 5. decembra, ob 19. uri se Kinodvor s projekcijo filma Rdeče nebo pridružuje Noči evropskega filma, ki bo potekala po številnih kinih po Evropi. Pred projekcijo se bomo po Zoomu pogovarjali z režiserjem Christianom Petzoldom. Vstop je prost, vstopnice so že pošle.

Pogovor s Hanno Slak na premieri Niti besede

S festivala LIFFe smo na redni spored pospremili Niti besede, novi film režiserke Hanne Slak, ki se nam je s slovenskim delom ekipe pridružila na premieri. V pogovoru s Tino Poglajen je razkrila mnogo zanimivosti o nastajanju svojega zadnjega dela – vabljeni k ogledu filma, ki je na sporedu samo do 26. novembra, in pogovora.

petek, 10. 11. 2023

Evropski art kino dan 2023

Kinodvor se ponovno z izbranimi člani Art kino mreže Slovenije pridružuje praznovanju evropskih kinematografov, ki bo potekalo v nedeljo, 12. novembra, v času 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala.

ponedeljek, 06. 11. 2023

Peklensko dobra 15. Noč grozljivk

V noči, ko strašijo čarovnice in pošasti, ko mrtvi vstajajo iz grobov, ko se odprejo vrata v podzemlje, je v peklenskem vzdušju potekal petnajsti horror maraton v Kinodvoru.

sreda, 01. 11. 2023

Mesec evropskega filma 2023

Kinodvor se med 1. novembrom in 9. decembrom prvič pridružuje inciativi kinematograske zveze Europa Cinemas in Evropske filmske akademije v proslavljanju raznolikosti evropskega filma.

ponedeljek, 23. 10. 2023

Kinodvor je za tri dni preplavil mladostni vrvež 8. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

V soboto, 21. oktobra, so mladi s podelitvijo Kinotripove nagrade občinstva okronali 8. mednarodni filmski festival Kinotrip. Letos je gledalce osvojil film Izgubljeni fantje, silovita ljubezenska zgodba s političnim nabojem.

nedelja, 15. 10. 2023

Ob stoletnici tudi praznovanje častitljivih let naših gostov

Ob stoletnici kina na Kolodvorski smo v nedeljo, 15. oktobra ob 11ih, s projekcijo Mladi Medardo ob živi glasbeni spremljavi Andreja Goričarja in Orchestra of the Imaginary počastili tudi naše obiskovalke in obiskovalce častitljivih let.

ponedeljek, 16. 10. 2023

S projekcijo Mladega Medarda smo vstopili v naslednjo stoletko

V soboto, 14. oktobra, smo ob živi glasbeni spremljavi Andreja Goričarja in Orchestra of the Imaginary restavrirane 35-mm kopije filma slavnostno obeležili 100 let kina na Kolodvorski.

sreda, 11. 10. 2023

Pogovor po premieri filma Telo

V sredo, 11. oktobra, smo premierno predstavili dokumentarec Telo; po projekciji smo se pogovarjali z režiserko Petro Seliškar in protagonistko Urško Ristić. Vabljeni k ogledu pogovora in seveda filma – nadaljnje projekcije so že objavljene.