Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 04:40).
Novi delavnici Cinemini

Novi delavnici Cinemini

Novi igrivi in ustvarjalni delavnici v programu Cinemini v šolskem letu 2022/2023.

Ob ogledu filmov v programu Cinemini priporočamo novi dve delavnici, ki ju vodi ilustratorka, animatorka in filmska pedagoginja Mateja Lukežič.

Delavnica Cinemini: Od malega k velikemu 4–10+
Otroci na platnu oživijo preprosto skupinsko risbo. V navdih nam je film Virtuozno virtualen v programu Cinemini, kjer črte in pike oživijo v risani animaciji. Pod platno bomo razprostrli širok papir in otroci bodo nanj drug za drugim dodali poljubne motive: črte (tanke, debele, široke, ukrivljene in ravne), pike, packe, preproste like. Vsak korak bomo zabeležili s fotoaparatom. S skupnimi močmi bomo tako malo črtico pripeljali do razburljivega potovanja na platnu. Počasi, z vsakim nadaljnjim korakom, bo rasla in rasla, se spreminjala, prepletala, morda poskočila in nam malo zagodla. Na koncu si bomo pogledali, kako bo na platnu le zaživela čisto svoje življenje.
Mentorica: Mateja Lukežič.
Delavnica traja 45 minut (skupaj s filmi 90 minut).
Cena: 90 € (vrtci), 130 € (šole)

Delavnica Cinemini: Čarobno potovanje skrivnega predmeta 4–10+
Predmeti znajo biti sila dolgočasni. Obležijo tam, kjer nam padejo iz rok. In kaj se zgodi, ko se prav poseben predmet, ki še zdaleč ni dolgočasen, odpravi na čarobno potovanje? Na pot pa ne gre sam, temveč mu pri tem pomagamo mi. Le kateri predmet bi to bil, se verjetno že sprašujete! Naj to ostane skrivnost, dokler se ne srečamo v naši čarobni kinodvorani.
Ob ogledu filmov v programu Cinemini, v katerih so v ospredju vsakdanji predmeti, ki oživijo (Gumbi na potepu, Morske pošasti, Potovanje s peresom in črnilom, Moj srečni konec …), se v vlogah oživljanja neživega preizkusimo še sami. Otroci v dvorani pod vodstvom mentorice animirajo sebe in skrivni predmet s tehniko piksilacije.
Mentorica: Mateja Lukežič.
Delavnica traja 45 minut (skupaj s filmi 90 minut).
Cena: 90 € (vrtci), 130 € (šole)

Delavnice Cinemini: igrivi filmski eksperimenti

Delavnice v kinu ali vrtcu/šoli, na katerih se igramo z zvokom, svetlobo in sencami, spoznavamo filmsko projekcijo in kino, animiramo objekte, rišemo na filmski trak, se snemamo, izvajamo trike in še in še.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.