Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 07:50).
Na zaključnem večeru 3. festivala Kinotrip smo podelili Kinotripove nagrade

Na zaključnem večeru 3. festivala Kinotrip smo podelili Kinotripove nagrade

Mladi so Kinotripovo nagrado občinstva podelili slikovitemu animiranemu filmu Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju. Razglasili pa smo tudi najboljše kratke filme natečaja Moj pogled.

Na zaključnem večeru 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip so mladi člani Kinotripovega kluba razglasili dobitnika Kinotripove nagrade občinstva. Ta je letos pripadla filmu Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju, ki je mlade gledalce prepričal s čudovito animacijo in nepozabno zgodbo o velikem pogumu ter izjemni moči domišljije.

Med obiskovalci, ki so ocenjevali filme, smo izžrebali tudi dobitnico letošnjega prevoznega sredstva, kotalk. Te prejme Brina Bautin. Kotalke je podarilo podjetje iTAK Šport.

Razglasili smo tudi zmagovalce letošnjega natečaja Moj pogled, s katerim smo mlade povabili, da v kratek film ujamejo svoj pogled na film in kino. Glavno nagrado je strokovna žirija, ki so jo sestavljali Luka Marčetič, Maja Krajnc in Matevž Jerman, podelila kratkemu filmu Emotion Luke Dragarja. Posebni priznanji pa sta prejela Ita Plotajs za film Alter Ego in Aleks Balažic za film Film. Zmagovalne in vse ostale izbrane filme na natečaju Moj pogled si lahko ogledate na spletni strani – tukaj.

Glavno nagrado natečaja, tablico Lenovo, je podarilo podjetje Hestia pro.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

 

 

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Whitney Houston Whitney: Can I Be Me

Nick Broomfield, Rudi Dolezal

sreda, 18. 07. 2018 / 18:45 / Mala dvorana

Intimni, neuradni portret legendarne superzvezdnice Whitney Houston v režiji enega najbolj samosvojih dokumentaristov, Nicka Broomfielda (Kurt & Courtney, Biggie and Tupac).

Grace Jones Grace Jones: Bloodlight and Bami

Sophie Fiennes

sreda, 18. 07. 2018 / 21:00 / Mala dvorana

Po filmskih izletih s Slavojem Žižkom (Perverznežev filmski vodnik, Perverznežev vodnik po ideologiji) nas Sophie Fiennes odpelje na ekscentrično popotovanje s še eno popkulturno ikono.

O telesu in duši Testről és lélekről

Ildikó Enyedi

sreda, 18. 07. 2018 / 21:30 / Ljubljanski grad

V klavnico govedi postavljena ljubezenska zgodba z izrazitim vizualnim pečatom raziskuje povezavo med telesno in čustveno odtujenostjo. Zlati medved in nagrada FIPRESCI na lanskem Berlinalu.