Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 06:10, tel: 01 239 22 17).
Mladi ponovno zavzemajo Kinodvor s 4. filmskim festivalom Kinotrip

Mladi ponovno zavzemajo Kinodvor s 4. filmskim festivalom Kinotrip

4. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade se bo v Kinodvoru odvil med 28. in 30. marcem. Njegov raznoliki program so skrbno izbrali mladi filmski navdušenci. Z njim pa ne nagovarjajo le svojih vrstnikov, temveč ljubitelje filma vseh generacij.

Kinotrip je Kinodvorov filmski program, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, mednarodni filmski festival Kinotrip pa njegov največji dogodek. Ta konec marca prinaša šest celovečercev, program kratkih filmov in pestro spremljevalno dogajanje. Program so tudi letos skrbno ukrojili mladi člani Kinotripovega filmskega kluba, ki festival pripravljajo od januarja letos.

Ob razgrnitvi programa so sporočili: »Priprava filmskega festivala Kinotrip je bila za nas povsem nova izkušnja. Pri ustvarjanju smo imeli veliko svobode. Naši filmski okusi so izjemno raznoliki, a ravno ta raznolikost nas je med našimi druženji še bolj povezala. Skupaj smo odkrivali nove filmske svetove in si širili obzorja. V velikem pričakovanju festivala upamo, da bo ta s svojim pestrim programom povezal tudi ostale ljubitelje filma.«

Kinotripova filmska potovanja začnemo v četrtek, 28. marca. Najprej se bomo podali na vrtoglavi lov s filmom Ruben Brandt – zbiratelj (Ruben Brandt, a gyüjtö, Milorad Krstić, Madžarska, 2018), ki ga zaznamujejo izjemna animacija, toni filma noir in mnoge skrite reference iz pop kulture in umetnostne zgodovine. Zvečer sledi uradno odprtje festivala s filmom Ne puščaj sledov (Leave No Trace, Debra Granik, ZDA, 2018), ki pripoveduje tankočutno zgodbo o neobičajnem življenju mlade Tom in njenega očeta. V izjemno veselje nam je, da se bomo po projekciji pogovarjali z režiserko filma Debro Granik preko Skypa.

V petek, 29. marca, se bomo najprej s skejtom zapodili po poti odraščanja in čez družbene vrzeli v dokumentarnem filmu Čez prepade (Minding the Gap, Bing Liu, ZDA, 2018). Takoj za tem nas bo odpeljalo v misteriozno ozračje ekološke srhljivke Preden se poslovimo (L’heure de la sortie, Sébastien Marnier, Francija, 2018). Za konec petkovih filmskih druženj pa se bomo prepustili Kinotripčiču – programu kratkih filmov, ki med drugim prinaša letošnji z oskarjem nagrajeni kratki film Koža (Skin, Guy Nattiv, ZDA, 2018).

V soboto, 30. marca, bomo odpotovali v preteklost. Film Divje življenje (Wildlife, Paul Dano, ZDA, 2018) nas bo popeljal v družinsko zgodbo na začetku šestdesetih let v majhnem mestecu v ZDA. Festival bomo okronali z zaključnim filmom, ki pa ostaja presenečenje in ga bomo kmalu najavili na naši spletni strani.

Spremljevalno dogajanje

Poleg že omenjenega pogovora z režiserko Debro Granik se bomo preko Skypa pogovarjali tudi z Bing Liujem, režiserjem dokumentarnega filma Čez prepade.

Vse festivalske dni bo potekla filmsko-kritiška delavnica Ostrimo pogled na Kinotripu!, poskrbljeno bo za tematske filmske pogostitve in druženja, pred vsako projekcijo pa bodo mladi Kinotripovci pripravili zanimive filmske uvode. V Galeriji Kinodovora bo na ogled razstava Fanzin Kinotripovih utrinkov. Na zaključni projekciji festivala bodo mladi podelili Kinotripovo nagrado občinstva. Čisto na koncu sledi še Kinotripova zaključna žurka v Kavarni Kinodvora.

Festivalske vstopnice

Vstopnice za filmska potovanja so že v prodaji pri blagajni Kinodvora na Kolodvorski 13 v Ljubljani (01 239 22 17, blagajna@kinodvor.org).

Vstopnica:

  • za posamezno projekcijo: 4,5 €
  • za skupine s štirimi in več gledalci: 3 €
  • za člane Kluba Kinobalon in Kinodvor: 3 €

Akreditacije

Novinarjem sta na voljo dve vrsti akreditacij:

Prijave za obe akreditaciji zbiramo do petka, 22. marca.

Partnerji in podporniki 4. mednarodnega festivala Kinotrip:

Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor
Slovenski filmski center
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Con film, Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, Društvo Kraken in festival Fekk, Festival žanrskega filma Kurja polt, Francoski Inštitut v Sloveniji, Kulturni center Veleposlaništva Madžarske, Balassijev inštitut Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola

Več informacij in festivalski program

Celoten program festivala je objavljen na naši spletni strani – tukaj. Vso dogajanje pa lahko sproti spremljate tudi na profilih na Facebooku in Instagramu.

Fotografije in zapise o filmih najdete na našem press FTP-ju, v mapi 4. festival Kinotrip:
ftp://213.157.249.110/
up. ime: ftppress
geslo: pressftp557

Veselim se vaših objav in obiska na festivalu, za dodatna vprašanja in izjave pa smo vam z mladimi Kinotripovci z veseljem na voljo.

Naj vas film odpelje!

Živa Jurančič
Filmski program za mlade
Young Audience
—————————————–
Javni zavod Kinodvor
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
M: +386 30 614 243
W: www.kinodvor.org/kinotrip
FB: www.facebook.com/KinotripKinodvor
Instagram: www.instagram.com/kinotrip

nedelja, 10. 03. 2019

4. mednarodni filmski festival Kinotrip

Trije dnevi, šest celovečernih filmov in en program kratkih s pestrim spremljevalnim dogajanjem – med 28. in 30. marcem v Kindovoru. Vstopnice že v prodaji!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.