Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 09:32).
Mladi filmski ustvarjalci so odpotovali na mladinsko izmenjavo v Nürnberg

Mladi filmski ustvarjalci so odpotovali na mladinsko izmenjavo v Nürnberg

Med 26. in 29. aprilom so Amadeja, Ajša, Luka, Maj in Ronja iz Dijaškega doma Ivana Cankarja odpotovali v Nürnberg, kjer so spoznali tamkajšnjo ekipo mladih, s katero bodo v naslednjih mesecih ustvarjali skupen film.

Teme filma nam še ne izdajo. Če ne prej, bomo več izvedeli na 5. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip, kjer bo film pri nas tudi premierno prikazan. Toliko zaenkrat … več pa v juniju, ko sledi drugi del izmenjave in bodo Ljubljano obiskali predstavniki ekipe iz Nürnberga.

Mentorji delavnice: Boštjan Božič, Rado Jauševec, Lukas Miller in Oliver Lieb.

Mladinska izmenjava poteka v sodelovanju z organizacijo Medienzentrum Parabol iz Nürnberga, Dijaškim domom Ljubljana – KUD Pozitiv in mestnim kinom Kinodvor ter predstavlja del pripravljalnih dejavnosti v sklopu kandidature Ljubljane za EPK 2025, s katerimi Kinodvor krepi mednarodna sodelovanja na področju razvoja mladih občinstev.

 

 

Fotografije

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

ponedeljek, 24. 02. 2020 / 16:15 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

ponedeljek, 24. 02. 2020 / 18:00 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

ponedeljek, 24. 02. 2020 / 19:00 / Dvorana

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.