Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 01:55).
Mladi filmski ustvarjalci so odpotovali na mladinsko izmenjavo v Nürnberg

Mladi filmski ustvarjalci so odpotovali na mladinsko izmenjavo v Nürnberg

Med 26. in 29. aprilom so Amadeja, Ajša, Luka, Maj in Ronja iz Dijaškega doma Ivana Cankarja odpotovali v Nürnberg, kjer so spoznali tamkajšnjo ekipo mladih, s katero bodo v naslednjih mesecih ustvarjali skupen film.

Teme filma nam še ne izdajo. Če ne prej, bomo več izvedeli na 5. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip, kjer bo film pri nas tudi premierno prikazan. Toliko zaenkrat … več pa v juniju, ko sledi drugi del izmenjave in bodo Ljubljano obiskali predstavniki ekipe iz Nürnberga.

Mentorji delavnice: Boštjan Božič, Rado Jauševec, Lukas Miller in Oliver Lieb.

Mladinska izmenjava poteka v sodelovanju z organizacijo Medienzentrum Parabol iz Nürnberga, Dijaškim domom Ljubljana – KUD Pozitiv in mestnim kinom Kinodvor ter predstavlja del pripravljalnih dejavnosti v sklopu kandidature Ljubljane za EPK 2025, s katerimi Kinodvor krepi mednarodna sodelovanja na področju razvoja mladih občinstev.

 

 

Fotografije

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Levji kralj The Lion King

Jon Favreau

petek, 19. 07. 2019 / 11:00 / Dvorana

Priredba tradicionalnega istoimenskega filma iz leta 1994 je predvajana v originalni verziji s slovenskimi podnapisi.

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Erik Poppe

petek, 19. 07. 2019 / 17:00 / Dvorana

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

Diego Maradona Diego Maradona

Asif Kapadia

petek, 19. 07. 2019 / 19:00 / Dvorana

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.