Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 02:29).

Mirjam Kalin, Kako vzpostaviti program filmske vzgoje v šoli

Modul 5, Kinodvor, 12. 4. 2018, 13:30

Več strokovnih delavk iz OŠ Dobravlje se je leta 2014 udeležilo prve mednarodne konference o pristopih k mlademu občinstvu v Kinodvoru. Navdušene nad primeri dobrih praks iz drugih držav so se odločile, da je čas za uvedbo filmske vzgoje v lokalnem okolju, kjer kino že več kot desetletje ne deluje. Stekel je projekt »Teden filma za učence in dijake«, v okviru katerega učencem in dijakom svoje šole in nekaterih sosednjih šol omogočijo brezplačen ogled izbranega filma. Projekt sta finančno podprli Zveza kulturnih organizacij Ajdovščina in Občina Ajdovščina.

Predavateljica bo predstavila zasnovo in potek filmske vzgoje na OŠ Dobravlje, pozitivne rezultate, ki jih zaznavajo po štirih letih, načine dela z učenci pred in po ogledu, njihove odzive ter odzive učiteljev, ki vse bolj posegajo po filmu kot učnem gradivu.

Mirjam Kalin (Slovenija) je ravnateljica OŠ Dobravlje ter pobudnica in koordinatorka projekta filmske vzgoje, v katerem od leta 2014 sodelujejo vse šole v okolišu, Zveza kulturnih društev Ajdovščina in Občina Ajdovščina. Srednjo šolo je obiskovala v Ajdovščini, zatem pa študirala nemščino in angleščino na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Več let je poučevala na Srednji ekonomski in trgovski šoli Nova Gorica, leta 2009 pa je na OŠ Dobravlje, kjer je bila nekoč tudi sama učenka, prevzela mesto ravnateljice. Pri svojem delu se zavzema za preizkušanje inovativnih učnih pristopov na vseh področjih, velik poudarek pa namenja kulturno-umetnostni vzgoji.

četrtek, 26. 04. 2018

2. mednarodna konferenca o filmski vzgoji

Vabljeni k ogledu posnetkov predavanj in fotografij s konference.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.