Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 24 minut).
Kinotripova nagrada mladinske žirije je pripadla filmu Blizu

Kinotripova nagrada mladinske žirije je pripadla filmu Blizu

Na zaključku 33. Liffa so članice Kinotripove mladinske žirije razglasile svojega favorita, letos je to film Blizu režiserja Lucasa Dhonta.

V soboto, 19. novembra, je potekala sklepna prireditev 33. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala v Cankarjevem domu. Letošnja Kinotripova mladinska žirija, ki so jo sestavljale Zoja Klemenčič, Ajda Simčič in Zarja Žagar, je svoj izbor utemeljila takole:

»Od petih nominiranih filmov za Kinotripovo nagrado mladinske žirije se nas je najbolj dotaknila intimna pripoved o odraščanju, odkrivanju samega sebe in žalovanju. Intenzivna atmosfera filma in njegova fizičnost sta nas prevzeli tako zelo, da smo s protagonisti delile njihove bolečine. V ospredje so postavljeni intima, prijateljstvo, čustvenost in ranljivost fantov –  značilnosti, ki v družbi še vedno nimajo svojega prostora. Film je svež, iskren in zato toliko bolj aktualen. Letos Kinotripovo nagrado mladinske žirije podeljujemo filmu Blizu režiserja Lukasa Dhonta, ki nas spomni, kako pomembni sta bližina in nežnost.«

Film Blizu bo kmalu tudi na sporedu Kinodvora; prvič bo prikazan v okviru programa Zgodnja ptica v torek, 20. decembra ob 17. uri.

 

Blizu Close

Lukas Dhont

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

petek, 28. 10. 2022

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 33. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 9. in 20. novembrom.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.