Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).
3. mednarodni filmski festival Kinotrip

3. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa – mladi za mlade, je potekal med 28. in 31. marcem 2018.

Mladi so si v štirih dneh ogledali osem celovečernih filmskih zgodb in en program kratkih filmov, udeležili pa so se tudi različnih spremljevalnih dejavnosti. Program so tudi letos izbrali mladi člani Kinotripovega filmskega kluba, ki so festival pripravljali od lanske jeseni.

Po filmskih svetovih je na štirinajstih festivalskih projekcijah potovalo več kot 1600 obiskovalcev, med njimi predvsem mladih.

Pridružili so se jim tudi zanimivi filmski gosti. V Ljubljano sta na premiero filma Sicilijanski duhovi (Sicilian Ghost Story, 2017) pripotovala režiser Antonio Piazza in mladi igralec Gaetano Fernandez. Na programu kratkih filmov Kinotripčič so se nam v kinu pridružile mlada režiserka kratkega filma 13+ Nikica Zdunić ter mladi igralki Nika Dolušić in Klara Kovačić. Po uvodnem filmu Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju (The Breadwinner, 2017) pa so se mladi pogovarjali z režiserko Noro Twomey preko Skypa.

Na zaključni festivalski projekciji, v soboto, 31. marca, so mladi podelili tudi Kinotripovo nagrado občinstva. Ta je letos pripadla že omenjenemu animiranemu filmu Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju, ki je gledalce prepričal s čudovito animacijo in nepozabno zgodbo o velikem pogumu ter izjemni moči domišljije.

Poleg filmskih projekcij in pogovorov so se v okviru festivala odvili tudi filmsko-kritiška delavnica, razstava in tematska filmska druženja. Mladi so se predstavili s svojimi eksperimentalnimi filmi, glasbo in filmskimi plakati, ki so jih ustvarili na treh predfestivalskih delavnicah, poskrbeli pa so tudi za festivalske napovednike in skrbno beleženje festivalskih utrinkov.

3. filmski festival Kinotrip (foto: Matjaž Rušt)

Številne utrinke 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip si lahko ogledate na naši spletni strani ter na profilih na Facebooku in Instagramu.

Vsem, ki ste prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da s Kinotripom po filmskih svetovih za mlade z nami potujete v Kinodvoru skozi vse leto.


Partnerji in podporniki 3. festivala Kinotrip

Slovenski filmski center

Italijanski kulturni inštitut // Veleposlaništvo Irske // Veleposlaništvo Republike Hrvaške z majhnim pripisom Veleposlaništvo Republike Hrvaške Ljubljana

BIC // Blitz Film & Video Distribution // Chicks in Bowls in Roller Derby // Demiurg // Društvo za širjenje filmske kulture KINO! // F E K K in Kraken // FIVIA – Vojnik // Hestia pro // iTAK Šport // Javni zavod Mladi zmaji // Kino Šiška in DobraVaga // Ljudmila // Srednja medijska in grafična šola Ljubljana // Vlogerja Narokana

 

Več o 3. festivalu Kinotrip