Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odprto še 01:36, tel: 01 239 22 17).
Pogovori s filmskimi gosti, razstava, druženja in Kinotripova zaključna žurka!

Filmski pogovori z gosti
Kot vsako leto bo Kinotrip tudi letos poskrbel za pogovore z zanimivimi gosti. Z nekaterimi se bomo pogovarjali in družili v živo, druge bomo priklicali preko Skypa. Posnetke pogovorov z gosti objavljamo na povezavi – tukaj.

Razstava: Filmski plakat
Ob izhodu iz kinodvorane si v Galeriji Kinodvora lahko ogledaš plakate mladih udeležencev predfestivalske delavnice Filmski plakat.

Kinotripova zaključna žurka
Sobota, 31. 3. 2018, ob 22.00
Po zadnji festivalski projekciji sledi v Kavarni Kinodvora zaključna žurka!

Kinotripova nagrada občinstva
Glasuj za svoj najljubši Kinotripov film in se poteguj za kotalke Chaya.
Mladi gledalci boste na festivalu lahko glasovali in nagradili najboljši film po vašem izboru. Po končani projekciji ne pozabi oddati glasovnice s svojo oceno filma. Režiserka ali režiser zmagovalnega filma bo prejel/a Kinotripovo nagrado občinstva. Nagrado pa si z glasovanjem lahko pridobiš tudi ti, saj bomo na zaključni projekciji festivala izžrebali srečneža, ki bo prejel kotalke, ki jih podarja iTAK Šport.

Filmske pogostitve
Nekaterim projekcijam bodo v Kavarni Kinodvora sledile še pogostitve najrazličnejših filmskih okusov – napete, mračne, smešne, ljubezenske, poletne … in vedno slastne!

 


NA FESTIVALU TUDI: 

Kinotripovi festivalski napovedniki
Letos je še pred festivalom potekal nagradni natečaj Moj pogled. Z njim smo povabili mlade k oddaji kratkih filmov, v katerih so predstavili svoj pogled na film ali kino. Izbrane najdeš na Kinotripovi spletni strani in družbenih omrežjih, zavrteli jih bomo tudi v Dvorani pred filmskimi projekcijami. Zmagovalca natečaja in dve posebni priznanji pa bomo razglasili na zaključni prireditvi v soboto zvečer, 31. marca. Glavna nagrada je tablica Lenovo TAB 4, ki jo poklanja podjetje Hestia pro.

Kinotripovi foto & video utrinki
Celotno dogajanje pred in za filmskim platnom festivala Kinotrip bo skrbno beležila skupina uradnih mladih foto in video poročevalcev. Za vas bodo utrinke lovili Diana Antončič, Luka Hudobivnik, Luka Javornik in Vanda Stubelj iz Srednje medijske in grafične šole Ljubljana. Spremljaš jih lahko na naši spletni strani in Kinotripovem Facebook ter Instagram profilu.

Narokana na Kinotripu
Letošnje festivalsko dogajanje bosta spremljala tudi Ana Šega in Rok Gumzej, voditelja mladinske oddaje Čist zares! TV Slovenija in vlogerja, ki ju na vseh družbenih omrežjih najdeš pod imenom Narokana.

Delavnica: Ostrimo pogled na Kinotripu!
Od srede, 28. 3., do sobote, 31. 3.
Na večdnevni filmsko-kritiški delavnici bomo ob ogledu izbranih festivalskih filmskih poslastic poglobljeno diskutirali in pretresali ideje, ki jih bomo prenesli na papir. Besedila bomo premlevali in kalili skozi pogovor z mentorico, ki bo podajala komentarje in smernice med delom v nastajanju. Končni izdelki bodo objavljeni na spletnih straneh Društva za širjenje filmske kulture KINO! in Kinotripa, izbor besedil pa tudi v reviji KINO!. Delavnica bo potekala v prostorih Kinodvora, vodila jo bo filmska teoretičarka Maja Krajnc.

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

petek, 30. 03. 2018

Foto & video utrinki 3. festivala Kinotrip

Kaj je dogajalo na 3. filmskem festivalu Kinotrip?