Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado mladinske žirije na 28. Liffu

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado mladinske žirije na 28. Liffu

Pridruži se Kinotripovi mladinski žiriji in si oglej nominirane filme za Kinotripovo nagrado.

Kinotripova mladinska žirija si bo ogledala pet filmov, ki prikazujejo različne zgodbe mladih, in najboljšega po svojem izboru razglasili na sklepni prireditvi festivala.

Posameznim projekcijam bodo sledili Kinotripovi pogovori. Dogajanje spremljaj na našem Facebook in Instagram profilu ter spletni strani 28. Liffa.

 

Kinotripove projekcije na 28. Liffu 

Kinodvor, 8. 11. ob 18:00
V Ciambri A Ciambra
Jonas Carpignano, Italija, Francija, ZDA, Nemčija, Švedska, Brazilija, 2017

Pio živi v romski skupnosti v Kalabriji in od vsega si najbolj želi, da bi ga okolica sprejela kot odraslega. Pije, kadi, povsod sledi starejšemu bratu Cosimu in se uči pravil ulice. Nekega dne Cosimo izgine in Pio dobi priložnost, da se izkaže. Vendar to s seboj prinese tudi velike odločitve. Je Pio pripravljen odrasti?

 

Komuna, 10. 11. ob 19:00
Pokliči me po svojem imenu Call Me by Your Name
Luca Guadagnino, Italija, Francija, Brazilija, 2017

Sedemnajstletni Elio preživlja počitnice v družinski hiši na severu Italije. Čaka, da mine poletje, dokler k njim ne pride očetov novi asistent, postavni Američan Oliver. Elio je sprva do gosta zadržan, počasi pa drug drugemu lezeta pod kožo in privlačnost med njima postane neustavljiva. Ko le poletje zdaj ne bi nikoli minilo!

 

Kinodvor, 13. 11. ob 18:45
Delavnica L’Atelier 
Laurent Cantet, Francija, 2017

Antoine je eden izmed mladih, izbranih za delavnico ustvarjalnega pisanja pod vodstvom slavne pisateljice Olivie. Ustvarjanje vključuje burne razprave, ki razkrivajo razlike med mladimi. Med njimi izstopa Antoine, ki z nasprotovanjem in sovražnimi stališči vnaša napetosti v skupino. Mlade njegova nasilnost odvrača, Olivio pa vznemirja in ji vzbuja radovednost, kaj se skriva za njegovo radikalnostjo.

 

Kinodvor, 14. 11. ob 16:45
Ognjišče Hjartasteinn 
Guðmundur Arnar Guðmundsson, Islandija, Danska, 2016

Thor in Christian, nerazdružljiva prijatelja, živita v oddaljeni ribiški vasici na Islandiji. Njuno poletje je zaznamovano z novimi ljubeznimi. Eden osvaja srce dekleta, drugi odkriva nova čustva do svojega prijatelja. Pred njima so razburljivi dnevi in napeti trenutki, ki bodo njuno prijateljstvo postavili na preizkušnjo.

 

Kinodvor, 16. 11. ob 17:00
Nečista kri Sameblod 
Amanda Kernell, Švedska, Norveška, Danska, 2016

Ella si želi postati učiteljica, kar je za mlade pripadnike ljudstva Sami zaradi predsodkov v švedski družbi tridesetih let prejšnjega stoletja skoraj nemogoče. A Ella je odločena, za svoje sanje se bo postavila po robu prav vsem, pa naj stane, kolikor hoče. Tudi če to zahteva, da postane povsem nova oseba z novim imenom in preteklostjo.

četrtek, 16. 11. 2017

Kinotripov pogovor na 28. Liffu

Kinotripovci so se pogovarjali z režiserjem Guðmundurjem Arnarjem Guðmundssonom. Njegov film Ognjišče je na letošnjem festivalu prejel nagrado občinstva.

sobota, 18. 11. 2017

Na 28. Liffu smo podelili 2. Kinotripovo nagrado mladinske žirije

Najboljši film po izboru Kinotripove mladinske žirije je film Pokliči me po svojem imenu.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.