Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (za danes zaprto).
Kinodvor je partner mednarodnega projekta Film v bolnici

Kinodvor je partner mednarodnega projekta Film v bolnici

Z letošnjim decembrom pričenjamo sodelovanje v mednarodnem projektu Film v bolnici, ki je za svoje nadaljevanje prejel podporo programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Namen projekta je otrokom in mladim, ki se zdravijo v bolnišnicah, omogočiti dostop do kakovostnih filmskih in filmsko-vzgojnih vsebin preko vzpostavitve novih spletnih platform.

Mednarodni projekt Film v bolnici poteka od leta 2017, ko so svoje znanje in izkušnje na področju filmske vzgoje združili partnerji iz treh evropskih držav: JEF (Belgija), BUFF Malmö Film Festival (Švedska) in Djeca susreću umjetnost (Hrvaška). Tem se zdaj pridružujejo še trije novi partnerji Il Nuovo Fantarca (Italija), Packmagic (Španija) in Kinodvor (Slovenija).

S širitvijo v nove države in vzpostavitvijo treh novih nacionalnih filmskih platform bo projekt s kakovostnimi filmsko-vzgojnimi vsebinami dosegel večje število otrok in mladih, ki se zdravijo v bolnišnicah po Evropi. Z razširjenim mednarodnimi partnerstvom pa se pomembno širi tudi raznolikost vključenih filmskih vsebin.

Šest nacionalni filmskih platform bo v letu 2021 ponudilo dvanajst evropskih celovečernih in šestdeset kratkih filmov za mlada občinstva različnih starostnih skupin. Na ta način bo projekt omogočil dostopnost do kakovostnih kulturnih vsebin ranljivim skupinam otrok in mladih. Poleg samega ogleda filmov pa bodo partnerji skupaj razvijali tudi dodatne filmsko-vzgojne vsebine, ki bodo izkušnjo filma okrepile in jo približale skupinskemu ogledu filma v kinu. Sem sodijo filmski uvodi, posnetki ali prenosi pogovorov s filmskimi ustvarjalci, interaktivne igrarije, kvizi in druga spletna orodja za komentiranje, deljenje in povezovanje z vrstniki v drugi evropskih državah.

Za Kinodvor sodelovanje v mednarodnem projektu Film v bolnici predstavlja izjemno priložnost za nadaljnji razvoj dolgoletnega partnerstva s Pediatrično kliniko UKC Ljubljana in Zavarovalnico Triglav, pokroviteljem Kinodvora, v okviru katerega smo tudi letos otrokom in mladim omogočili ogled dveh izbranih filmov iz programa Kinobalon na ekranu njihovih bolnišničnih sob. Več o letošnjem “obisku” Pediatrične klinike si lahko preberete tukaj.

Projekt Film v bolnici je na razpisu EACEA 23/2019 prejel 60.000 evrov, nosilec projekta je hrvaška organizacija Djeca susreću umjetnost. Več informacij o projektu je objavljenih na mednarodni spletni strani projekta in spletni strani programa Ustvarjalna Evropa.

Film v bolnici

Mednarodna spletna platforma, ki prinaša filmski svet otrokom in mladim v bolnicah.

ponedeljek, 22. 11. 2021

Kinobalon na obisku v Pediatrični kliniki

30. novembra bomo otrokom in mladim, ki se zdravijo v ljubljanski Pediatrični kliniki podarili kino.

sreda, 16. 12. 2020

Kinobalon je tudi letos pripeljal filme v Pediatrično kliniko

Kinobalon je priletel k otrokom, ki se zdravijo v Pediatrični kliniki, v četrtek, 17. decembra. Skupaj z dvema filmoma jim je tokrat na daljavo prenesel video pozdrav Kuža Pazija in Dedka Mraza.

petek, 11. 10. 2019

Kino v Pediatrični kliniki

Koyaa in Binti sta bila predvajana v sobah Pediatrične klinike Ljubljana.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.