Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 06:04, tel: 01 239 22 17).
Kdo bo prejemnik evropske filmske nagrade občinstva LUX, odločate vi!

Kdo bo prejemnik evropske filmske nagrade občinstva LUX, odločate vi!

Za evropsko filmsko nagrado občinstva LUX za leto 2024 je nominiranih pet filmov: 20.000 vrst čebel, Jesensko listje, Adamant, Smoke Sauna Sisterhood, The Teachers’ Lounge.

Filme lahko ocenite do marca 2024 in se tako potegujete tudi za številne zanimive nagrade. Med drugim lahko osvojite potovanje v Evropski parlament, kjer se boste udeležili slovesnosti ob podelitvi evropske filmske nagrade občinstva LUX ter se srečali z režiserji in ekipami nominiranih filmov. Filme lahko ocenite tukaj.

Med nominiranimi filmi lahko v Kinodvoru vidite Jesensko listje, ki smo ga premierno predvajali 4. oktobra 2023. 20.000 vrst čebel in Adamant pa bosta na ogled novembra v sklopu 34. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe na ogled tudi pri nas.

Partnerji projekta so: Evropski parlament, Nagrada občinstva LUX, Evropska komisija, Sklop MEDIA programa Ustvarjalna Evropa, Evropska filmska akademija, Europa Cinemas

Jesensko listje Kuolleet lehdet

Aki Kaurismäki

Kaurismäkijev »četrti del trilogije o proletariatu« je nežna tragikomedija o dveh osamljenih dušah, ki iščeta ljubezen v času ekonomske neenakosti, vojne in negotovosti. Dobitnik nagrade žirije v Cannesu in nagrade mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI za najboljši film leta.

20.000 vrst čebel 20.000 especies de abejas

Estibaliz Urresola Solaguren

Zgodba o stiski družine, ki se mora soočiti s transspolnostjo osemletnega sina, je študija medčloveških odnosov, ki z osebne perspektive in v prispodobah iz narave osvetljuje vedno bolj aktualno družbeno problematiko.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

Vpogled v življenje obiskovalcev pariškega dnevnega pribežališča za odrasle z duševnimi motnjami je kljub zahtevni tematiki prepojen s humorjem, igrivostjo in iskreno toplino, ki gledalca sooča s sprejemanjem drugačnosti. Zmagovalec Berlinala 2023.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.