Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 08:09).
Izpod zvezd na Kongresni trg: tri obvezne filmske klasike!

Izpod zvezd na Kongresni trg: tri obvezne filmske klasike!

Med 11. in 13. avgustom se bo filmsko platno vsak večer brezplačno razprlo ob 21. uri in ponudilo tri filmske klasike, ki jih nočeš zamuditi!

Letošnji program ponuja nekaj za vsak okus:

torek, 11. 8. ob 21. uri: Veliki diktator. Charles Chaplin drži v rokah ogledalo, ki precej zvesto odraža tudi naš čas! Neizmerljivo nujna doza smeha!

sreda, 12. 8. ob 21. uri: Sedem veličastnih. Za vse ljubitelje vesternov in za tiste, ki še ne veste, da ste! Ker je pač čudovita filmska pustolovščina, ki te bo nasmejala in te obenem pustila brez diha v svojih dovršenih akcijskih spektaklih.

četrtek, 13. 8. ob 21. uri: Rim.  Prav poseben filmski bonbonček za vse ljubitelje filmskega spektakla in ekstravagance. Režiser Federico Fellini je prav poseben filmski avtor, ki v kratke prizore sodobnega Rima v sanjskih prehodih vpleta zgodovino tega veličastnega mesta.

 

Več o letošnjem Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu ter vsa navodila in priporočila za obisk pa tukaj.

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.

Sedem veličastnih The Magnificent Seven

John Sturges

Film Johna Sturgesa, ki na Divji zahod premesti klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev, se z legendarno igralsko zasedbo, nepozabno glasbo in duhovitimi dialogi uvršča med najbolj priljubljene vesterne vseh časov.

Rim Roma

Federico Fellini

Fellinijev poklon mestu, ki ga je sam poimenoval »najčudovitejša filmska kulisa na svetu«, je mozaik vinjet, v katerih se režiserjevi intimni spomini prepletajo z impresionističnimi prizori iz sodobnosti.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.