Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odpre se čez 07:25).
Festival migrantskega filma 2012:

Življenje potem – 4 zgodbe o mučenju Jälki elämässä – 4 tarinaa kidutuksesta

Mervi Junkkonen / Finska / 2011 / 58 min

Dokumentarec o štirih moških razkrije zgodbe o neprekinjenem trpljenju. Serge, Musa, Kebi in Hector prihajajo iz različnih koncev sveta, a jih povezuje ena skupna, mračna poteza – vojno nasilje v eni svojih najbrutalnejših oblik: mučenju.

režija Mervi Junkkonen, scenarij Mervi Junkkonen

*Z angleškimi podnapisi.

IMDb

Filmska pripoved o štirih moških, ki jih srečamo na Finskem, razkrije štiri zgodbe o neprekinjenem trpljenju. Serge, Musa, Kebi in Hector prihajajo iz različnih koncev sveta, ki jih povezuje ena skupna, mračna poteza – vojno nasilje v eni svojih najbrutalnejših oblik: mučenju.

Štirje moški, žrtve fizičnega in psihičnega nasilja v svojih nekdanjih domovinah, se s travmami preteklosti in negotove prihodnosti soočajo tudi v novem domu, ki naj bi jim nudil varno pribežališče. Jim bo tu uspelo pozdraviti rane in se otresti demonov preteklosti? Bodo končno lahko zaživeli novo, svobodno, človeka dostojno življenje? Bodo njihovi nekdanji mučitelji odgovarjali za svoje zločine? Nenazadnje – so v novi domovini sploh dobrodošli? Skozi vizualno dovršene posnetke nemirnih, bežečih  kadrov film razkrije bolečino, ranljivost in negotovost protagonistov, ki jih poleg posledic zločinskega nasilja vendarle povezuje tudi upanje na lepšo prihodnost.

Zgodbe posameznikov odstirajo podobo sveta, v katerem živimo. Film »Življenje potem – 4 zgodbe o mučenju« nas opozarja, da živimo v svetu, ki ni imun pred nasiljem in teptanjem posameznikovih (osnovnih) pravic in dostojanstva. To je svet, v katerem se moramo odločno zavzeti za zaščito tistih, ki jim usoda ni bila tako naklonjena kot nam. Pa čeprav nas prepogosto slepi občutek, da prihajajo iz nekega drugega sveta.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

torek, 06. 12. 2022 / 14:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.