Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 09:59).
Festival migrantskega filma 2012:

Življenje potem – 4 zgodbe o mučenju Jälki elämässä – 4 tarinaa kidutuksesta

Mervi Junkkonen / Finska / 2011 / 58 min

Dokumentarec o štirih moških razkrije zgodbe o neprekinjenem trpljenju. Serge, Musa, Kebi in Hector prihajajo iz različnih koncev sveta, a jih povezuje ena skupna, mračna poteza – vojno nasilje v eni svojih najbrutalnejših oblik: mučenju.

režija Mervi Junkkonen, scenarij Mervi Junkkonen

*Z angleškimi podnapisi.

IMDb

Filmska pripoved o štirih moških, ki jih srečamo na Finskem, razkrije štiri zgodbe o neprekinjenem trpljenju. Serge, Musa, Kebi in Hector prihajajo iz različnih koncev sveta, ki jih povezuje ena skupna, mračna poteza – vojno nasilje v eni svojih najbrutalnejših oblik: mučenju.

Štirje moški, žrtve fizičnega in psihičnega nasilja v svojih nekdanjih domovinah, se s travmami preteklosti in negotove prihodnosti soočajo tudi v novem domu, ki naj bi jim nudil varno pribežališče. Jim bo tu uspelo pozdraviti rane in se otresti demonov preteklosti? Bodo končno lahko zaživeli novo, svobodno, človeka dostojno življenje? Bodo njihovi nekdanji mučitelji odgovarjali za svoje zločine? Nenazadnje – so v novi domovini sploh dobrodošli? Skozi vizualno dovršene posnetke nemirnih, bežečih  kadrov film razkrije bolečino, ranljivost in negotovost protagonistov, ki jih poleg posledic zločinskega nasilja vendarle povezuje tudi upanje na lepšo prihodnost.

Zgodbe posameznikov odstirajo podobo sveta, v katerem živimo. Film »Življenje potem – 4 zgodbe o mučenju« nas opozarja, da živimo v svetu, ki ni imun pred nasiljem in teptanjem posameznikovih (osnovnih) pravic in dostojanstva. To je svet, v katerem se moramo odločno zavzeti za zaščito tistih, ki jim usoda ni bila tako naklonjena kot nam. Pa čeprav nas prepogosto slepi občutek, da prihajajo iz nekega drugega sveta.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ema Ema

Pablo Larraín

petek, 14. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

petek, 14. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

petek, 14. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.