Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 09:28).

Vzhodno od raja: hčere Vzhodno od raja: hčere

razno / 90 min

Lani ustanovljena sekcija Vzhodno od raja si prizadeva predstaviti najboljše kratke filme iz držav, ki so bile po izbranih tematikah in produkcijskih pogojih sorodne državam s področja nekdanje Jugoslavije. Letos je izbor tematski: hčere. Pred nami je pet igranih filmov. Izbor pa je rezultat tako prikladnosti kot nujnosti in je po našem mnenju tudi eleganten način naslavljanja svetovnega gibanja #MeToo, ki je bil od lanskega FeKK-a neizogibno prisoten ne le v medijih, ampak tudi v naših mislih.

Lani ustanovljena sekcija Vzhodno od raja si prizadeva predstaviti najboljše kratke filme iz držav, ki so bile po izbranih tematikah in produkcijskih pogojih sorodne državam s področja nekdanje Jugoslavije. Sledeč tej ideji, smo lani predstavili nekaj kratkih filmov različnih žanrov in form iz vzhodne Evrope. Letos sekcijo po eni strani širimo v geografskem smislu, v tematskem in formalnem pa jo ožamo. Zakaj bi se omejevali na vzhodno Evropo, ko pa se tudi drugod snemajo čudoviti filmi? V okoliščinah, ki so za produkcijo še zahtevnejše kot na Balkanu. Letos je izbor tematski: hčere. Pred nami je pet igranih filmov. Izbor pa je rezultat tako prikladnosti kot nujnosti in je po našem mnenju tudi eleganten način naslavljanja svetovnega gibanja #MeToo, ki je bil od lanskega FeKK-a neizogibno prisoten ne le v medijih, ampak tudi v naših mislih.

Več na www.fekk.si.

Nežna noč / Xiao cheng er yue / A Gentle Night (Qiu Yang, Kitajska/Francija,
2017, 15’)
Aria (Myrsini Aristidou, Ciper/Francija, 2017, 14’)
Topla komedija o depresiji, blaznosti in neizpolnjenih sanjah / Hrejivá
komédia o depresii, šialenstve a nesplnených snoch / Warm Comedy about
Depression, Madness and Unfulfilled Dreams (Michal Ďuriš, Slovaška 2017, 22’)
Tišina / Il silenzio / The Silence (Ali Asgari, Farnoosh Samadi, Italija, 2016, 15 ‘)
Hektor Malot: Zadnji dan leta / Ektoras Malo: I Teleftea Mera Tis Chronias /
Hector Malot: The Last Day of the Year (Jacqueline Lentzou, Grčija, 2018, 24’)

četrtek, 16. 08. 2018

Festival kratkega filma - Fekk

Najbolj bolan festival kratkega filma – vse do sobote, 25. avgusta!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

četrtek, 27. 02. 2020 / 15:45 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

četrtek, 27. 02. 2020 / 17:30 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Dodatna projekcija

Judy Judy

Rupert Goold

četrtek, 27. 02. 2020 / 18:30 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.