Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odprto še 02:49, tel: 01 239 22 17).

Vzhodno od raja: hčere Vzhodno od raja: hčere

razno / 90 min

Lani ustanovljena sekcija Vzhodno od raja si prizadeva predstaviti najboljše kratke filme iz držav, ki so bile po izbranih tematikah in produkcijskih pogojih sorodne državam s področja nekdanje Jugoslavije. Letos je izbor tematski: hčere. Pred nami je pet igranih filmov. Izbor pa je rezultat tako prikladnosti kot nujnosti in je po našem mnenju tudi eleganten način naslavljanja svetovnega gibanja #MeToo, ki je bil od lanskega FeKK-a neizogibno prisoten ne le v medijih, ampak tudi v naših mislih.

Lani ustanovljena sekcija Vzhodno od raja si prizadeva predstaviti najboljše kratke filme iz držav, ki so bile po izbranih tematikah in produkcijskih pogojih sorodne državam s področja nekdanje Jugoslavije. Sledeč tej ideji, smo lani predstavili nekaj kratkih filmov različnih žanrov in form iz vzhodne Evrope. Letos sekcijo po eni strani širimo v geografskem smislu, v tematskem in formalnem pa jo ožamo. Zakaj bi se omejevali na vzhodno Evropo, ko pa se tudi drugod snemajo čudoviti filmi? V okoliščinah, ki so za produkcijo še zahtevnejše kot na Balkanu. Letos je izbor tematski: hčere. Pred nami je pet igranih filmov. Izbor pa je rezultat tako prikladnosti kot nujnosti in je po našem mnenju tudi eleganten način naslavljanja svetovnega gibanja #MeToo, ki je bil od lanskega FeKK-a neizogibno prisoten ne le v medijih, ampak tudi v naših mislih.

Več na www.fekk.si.

Nežna noč / Xiao cheng er yue / A Gentle Night (Qiu Yang, Kitajska/Francija,
2017, 15’)
Aria (Myrsini Aristidou, Ciper/Francija, 2017, 14’)
Topla komedija o depresiji, blaznosti in neizpolnjenih sanjah / Hrejivá
komédia o depresii, šialenstve a nesplnených snoch / Warm Comedy about
Depression, Madness and Unfulfilled Dreams (Michal Ďuriš, Slovaška 2017, 22’)
Tišina / Il silenzio / The Silence (Ali Asgari, Farnoosh Samadi, Italija, 2016, 15 ‘)
Hektor Malot: Zadnji dan leta / Ektoras Malo: I Teleftea Mera Tis Chronias /
Hector Malot: The Last Day of the Year (Jacqueline Lentzou, Grčija, 2018, 24’)

četrtek, 16. 08. 2018

Festival kratkega filma - Fekk

Najbolj bolan festival kratkega filma – vse do sobote, 25. avgusta!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

četrtek, 01. 10. 2020 / 17:30 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Delphine in Carole, uporni muzi Delphine et Carole, insoumuses

Callisto McNulty

četrtek, 01. 10. 2020 / 20:30 / Dvorana

Delphine Seyrig je zaslovela v filmih Françoisa Truffauta, Alaina Resnaisa, Luisa Buñuela in Chantal Akerman, manj pa je znano, da je bila v šestdesetih in sedemdesetih letih tudi močan glas francoskega feminističnega gibanja. S filmarko Carole Roussopoulos sta bili med ustanoviteljicami enega prvih aktivističnih video kolektivov Les Insoumuses, pod okriljem katerega sta ustvarili serijo drznih in prevratniškega humorja polnih videov. Ta pozabljeni vidik Delphinine kariere v arhivskem dokumentarcu Delphine in Carole, uporni muzi osvetli Carolina vnukinja Callisto McNulty.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

petek, 02. 10. 2020 / 15:00 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.