Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 12:13, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

nedelja, 08. 10. 2023 / 11:00 / Dvorana

Festival Mesto žensk / Mestni kino 15!

Otok v Ljubljani. Tudi z angleškimi podnapisi.

Asset 1

Vrata sanj Darvazeye royaha

Negin Ahmadi / Iran, Norveška, Francija / 2023 / 78 min

Projekcije filma

nedelja, 08. 10. 2023 / 11:00 / Dvorana

Festival Mesto žensk / Mestni kino 15!

Otok v Ljubljani. Tudi z angleškimi podnapisi.

Asset 1
Mlada iranska filmarka se odpravi na vojno območje severne Sirije, da bi raziskala, kaj vse pomeni biti ženska. Oborožena le s kamero se odloči odgovore poiskati med kurdskimi borkami, ki veljajo za simbol ženske moči in svobode. S prepletanjem zaupnih trenutkov med vojakinjami in surovih prizorov spopadov ustvari intimen vizualni dnevnik, napisan v prvi osebi …

Fotografije

iz prve roke
»Prihajam iz patriarhalne družbe in po ločitvi sem se znašla v težkem položaju. Iskala sem smisel življenja. Zanimati so me začele zgodbe kurdskih žensk v Siriji. Hotela sem vedeti, kako to, da so se ta dekleta odločila izpostaviti in se upreti, čeprav so kot jaz živela v patriarhalni družbi. Kako zelo pomembni so morali biti njihovi cilji, da so raje izbrale boj, kot da bi ostale doma in igrale vloge, ki jim jih je dodelila družba? Kako jim je uspelo prestopiti meje, ki so jim bile določene kot ženskam? Ta vprašanja so me spodbudila, da sem zapustila Iran in se potopila v življenja žensk, ki so pred nekaj leti sprožile revolucijo. Te mladenke verjamejo, da lahko z medsebojno podporo ustvarijo enoto, ki se bo zavzemala za pravice vseh žensk po vsem svetu. Vprašala sem jih, ali bi šle v drugo državo, če bi bila tam vojna. ‘Da! Ker želimo osvoboditi ženske iz vseh patriarhalnih ideologij in držav. Borimo se za vse ženske.’«
– Negin Ahmadi

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Zadnjič

Cmokci The Very Small Creatures

Lucy Izzard

sobota, 30. 09. 2023 / 10:00 / Dvorana

Nove epizode priljubljene animirane serije studia Aardman (ustvarjalca serije Bacek Jon) premierno v kinu. Spremljamo dogodivščine petih radovednih drobcenih prijateljev, zelo majcenih cmokcev, ki se zabavajo z raziskovanjem otroške sobe, kadar ni nikogar v bližini. Rožnati, Zeleni, Rumeni, Modri in Oranžni cmokec ob igri spoznavajo sebe, drug drugega in svet, ki jih obkroža.

Preprosto super Helt super

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 30. 09. 2023 / 11:30 / Dvorana

»Verjetno se nisem rodila kot popolna superjunakinja. Toda mama mi je vedno govorila, naj ne skrbim. Pripravljena bom, ko bo pravi čas za to.« Moramo res biti vsi super – ali pa je dovolj, da smo preprosto to, kar smo? 

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 30. 09. 2023 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe. Nolanov scenarij je nastal po knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, za katero sta Kai Bird in Martin J. Sherwin prejela Pulitzerjevo nagrado. Eden najtežje pričakovanih filmov tega poletja!