Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (za danes zaprto).

Viseči vrtovi Kûchû teien

Toyoda Toshiaki / Japonska / 2005 / 114 min / japonščina

režija Toyoda Toshiaki, scenarij Toyoda Toshiaki (avtor literarne predloge: Kakuta Mitsuyo), fotografija Fujisawa Junichi, glasba ZAK, produkcija Kikuchi Miyoshi, igrajo Koizumi Kyoko, Itao Itsuji, Suzuki Anne, Hirota Masahiro, Kunimura Jun, Okusu Michiyo, Sonim, Nagasaku Hiromi

IMDb Uradna stran

zgodba

Družina Kyobashi živi v navidez idiličnem predmestnem okolju in se navzven kaže kot srečna, vendar je zunanja podoba daleč od resnice. Eno izmed družinskih pravil se glasi, da noben član družine ne sme imeti skrivnosti, vendar se tega pravila ne drži prav nihče in družinska fasada začne kmalu kazati razpoke.

Oče, Takashi, je povprečno plačan delavec, ki mrzlično menja službe, da bi lahko preživljal družino. Dela tudi mati, Eriko. Oče in mati nista imela spolnih odnosov že pet let, zato si Takashi omisli dve ljubici, ki pa tako čustveno kot fizično nad njim dominirata. Hči Mana je srednješolka, ki je skrivoma prenehala hoditi v šolo. Svoj čas zabija po nakupovalnih centrih; skupaj z raznimi fanti se vlači po cenenih hotelih in pozira za revije. Mlajši otrok, Ko, pred realnostjo beži v svoj računalnik, vendar je tudi njemu jasno, da z njegovo družino ni vse v redu; njegova vzgojiteljica je med drugim ena očetovih ljubic.

Režiser Visečih vrtov, Toyoda Toshiaki, velja za zloglasno figuro japonskega filmskega sveta. V svojih prvih treh celovečernih filmih se je ukvarjal s problematiko jeznih mladih mož sodobne japonske družbe, nakar so ga kot jeznega mladega moža leta 2005 aretirali zaradi posedovanja mamil. Viseči vrtovi so njegova obsodba ponarejene in izkoreninjene japonske družbe.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Dodatna projekcija

Ennio Ennio

Giuseppe Tornatore

sreda, 07. 12. 2022 / 17:15 / Dvorana

Ennio je portret Ennia Morriconeja, enega najbolj plodovitih, prepoznavnih in vplivnih filmskih skladateljev vseh časov, znanega tudi po sodelovanju s Sergiom Leonejem.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

sreda, 07. 12. 2022 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.