Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 04:07).

Victoria Victoria

Sebastian Schipper / Nemčija / 2015 / 138 min

Sproščen rejverski večer v Berlinu se prelije v kriminalno dejanje, režiser Sebastian Schipper pa nas na to burno avanturo popelje v enem samem neprekinjenem posnetku. 

režija Sebastian Schipper, scenarij Olivia Neergaard-Holm, Sebastian Schipper, Eike Frederik Schulz, fotografija Sturla Brandth Grøvlen, glasba Nils Frahm, montaža Olivia Neergaard-Holm, igrajo Laia Costa (Victoria), Frederick Lau (Sonne), Franz Rogowski (Boxer), Burak Yigit (Blinker), Max Mauff (Fuß), André Hennicke (Andi), Anna Lena Klenke (mlada mati), Hans-Ulrich Laux (taksist), Eike Frederik Schulz (gostilničar), Adolfo Assor (prodajalec v kiosku), Jan Breustedt (Rowdy), Ambar de la Horra (Viktorijina prijateljica), producenti Jan Dressler, Sebastian Schipper, David Keitsch, Anatol Nitschke, Catherine Baikousis, Christiane Dressler

 

festivali, nagrade 6 nemških filmskih nagrad, Berlin 2015, Hongkong 2015, Sydney 2015, Los Angeles 2015, Jeruzalem 2015, Odessa 2015, Melbourne 2015, Toronto 2015

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Victoria je mlado špansko dekle, ki večer preživlja v berlinskih plesnih klubih. V enem izmed njih se zaklepeta s štirimi mlajšimi moškimi, ki se predstavijo z vzdevki Sonne, Boxer, Blinker in Fuß. Med Sonnejem in Victorio preskoči iskrica, zato izkoristita priložnost in se izmakneta drugim. Preostala trojica prekine njuno spogledovanje, saj ima drugačne načrte. Da bi poravnali stare dolgove, morajo izpeljati pretkan posel … 

Sproščen rejverski večer v Berlinu se prelije v kriminalno dejanje, režiser Sebastian Schipper pa nas na to burno avanturo popelje v enem samem neprekinjenem posnetku. 

»Victoria je idealistka – ko se nečesa loti, to stori z vsem srcem: ko igra klavir, to počne z vsem srcem; ko sreča nekoga, ki ji je všeč, se mu popolnoma preda. Takšna oseba je. To se mi je zdel najbolj zanimiv vidik neprekinjenega posnetka, saj smo lahko vrline lika odkrivali skozi improvizacijo v enem posnetku, s pomočjo interakcij med liki. Dialogov nismo mogli vnaprej zapisati, razvili so se z improvizacijo.« (Sebastian Schipper)

Sebastian Schipper
Rojen leta 1968 v Hannovru, Nemčija. Na šoli Otto Falckenberg v Münchnu je študiral igralstvo, nato pa je bil dve leti član zasedbe teatra Münchner Kammerspiele. Kot igralec je nastopil v številnih filmih, med njimi tudi v Angleškem pacientu (1996) in Teci Lola, teci (1999). Že njegov celovečerni prvenec Absolute Giganten mu je prinesel prvo nemško filmsko nagrado. Vsi njegovi filmi od tedaj so bili svetovno premierno uprizorjeni na Berlinalu.

filmografija
1999 Absolute Giganten (Gigantic)
2004 Ein Freund von mir (A Friend of Mine)
2008 Mitte Ende August (Sometime in August)
2015 Victoria

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Cinemini: Igramo se Cinemini: Igramo se

razno

sobota, 25. 09. 2021 / 10:00 / Dvorana

Igramo se na trgu, igramo se z mucko, igramo se z gumbi, igramo se akrobacije! Pridi se igrat še ti, nam se že mudi! Program kratkih filmov s projekta Cinemini Europe.

Kinobalon / Bobri

Zverinice iz gozda Hokipoki Dyrene i Hakkebakkeskogen

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 25. 09. 2021 / 13:45 / Dvorana

Lutkovni muzikal ali basen, ki nas nostalgično spomni na Zverinice iz Rezije.

Kinobalon / Bobri

Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Stefano Cipani

sobota, 25. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega je posnet po resnični zgodbi ter istoimenski knjigi Giacoma Mazzariola, mladi iz kar 32 držav pa so mu podelili Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.