Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 02:26, tel: 01 239 22 17).

Vic in Flo sta zagledali medveda Vic+Flo ont vu un ours

Denis Côté / Kanada / 2013 / 90 min

Najnovejši celovečerec Denisa Côtéja je pravcati mozaik ekscentričnih značajev, ki v kombinaciji z bizarnimi režijskimi domislicami in s skrivnostnim občutenjem pričarajo domišljijski svet z značilno nepredvidljivo resničnostjo.

režija Denis Côté, scenarij Denis Côté, fotografija Ian Lagarde, zvok Frederic Cloutier , montaža Nicolas Roy, igrajo Pierette Robitaille (Victoria), Romane Bohringer (Florence), Marc-André Grondin (Guillaume), Marie Brassard (Jackie), Georges Molnar (Emile Champagne), Olivier Aubin (Nicolas Smith), Pier-Luc Funk (Charlot Smith)

IMDb

Najnovejši celovečerec Denisa Côtéja je pravcati mozaik ekscentričnih značajev, ki v kombinaciji z bizarnimi režijskimi domislicami in s skrivnostnim občutenjem pričarajo domišljijski svet z značilno nepredvidljivo resničnostjo.

Vic se po odsluženi zaporni kazni znova znajde na prostosti. Zaželi si miru in tišine. Vseli se v hišo v gozdu, kjer jo obišče ljubimka Flo. Ženski živita iz dneva v dan, raziskujeta naravo in uživata v mirnem vsakdanu. Življenje bi lahko bilo čudovito, če se le ne bi vsake toliko časa prikazal Vicin nekoliko nenavaden svetovalec za pogojno izpuščene zapornike. Postopoma se v vsakdanjik Vic in Flo prikradejo čudna znamenja. V prijazni ženski iz soseščine se v resnici skriva senca preteklosti in ženskama se začenja dozdevati, da postaja celo gozd okoli njiju zaklet …

»V mojih filmih se vedno pojavi kakšna žival, kot zrcalni učinek, ali … tega ne bi označil za simbolizem ali metaforiko, ker tega ne maram. Mislim, da gre za najpreprostejši način za ustvarjanje zrcalne slike, ker mislimo, da so živali tako povezane s simbolizmom, da jih navsezadnje uporabimo, zavestno ali nezavedno – vtihotapijo se v naše pripovedi in mi se jim prepustimo.« (Denis Côté)

Denis Côté
Rojen leta 1973 v kraju New Brunswick, Kanada. Sprva je delal kot radijski napovedovalec in filmski kritik ter že tedaj režiral nekaj kratkih nizkoproračunskih filmov. Leta 2005 je posnel celovečerni prvenec Les etats nordiques, za njim pa še sedem celovečernih in dokumentarnih filmov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.