Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Trg Tér

István Szábo / Madžarska / 1971 / 5 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija István Szábo, država Madžarska, leto 1971, produkcija Mafilm, dolžina 5 minut, slika barvna, zvok zvočni, glasba Antonio Vivaldi: Concerto for 2 Violins, Strings and Continuo in D Major RV 512

zgodba
Fant, ki s kredo riše črke na zid mestne hiše, nas odpelje do s soncem obsijanega trga, kjer poteka javno življenje: otroci, ženske, moški, mladi in stari – vsi se igrajo, lovijo, plešejo drug z drugim, govorijo ali kričijo, vedno pa so v gibanju. Kamera ujame trenutek življenja skupnosti z dih jemajočim tekočim gibanjem, ki nam daje občutek, da bi gledalec lahko bil čisto vsak med njimi – ali pa vsi naenkrat, blizu vsemu, a hkrati nenavadno odmaknjeni, kot bi leteli nad vsem in od daleč gledali, kako poteka življenje. Igra je življenje in življenje je igra.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«