Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 13:12).

Trenque Lauquen, 2. del Trenque Lauquen, parte II

Laura Citarella / Argentina, Nemčija / 2022 / 128 min / španščina

Dvodelna zgodba o izginuli argentinski botaničarki, ki jo iščeta moška njenega življenja, je večplastno prepletena s skrivnostnimi dogodki iz preteklosti in večnim vprašanjem, katero pot mora človek prehoditi, da najde samega sebe.

igrajo Laura Paredes (Laura), Ezequiel Pierri (Ezequiel 'Chicho'), Rafael Spregelburd (Rafael), Cecilia Rainero (Normita), Julianna Muras (Juliana), Elisa Carricajo (Elisa Esperanza), Verónica Llinás (Romina)

festivali, nagrade Benetke 2022, San Sebastian 2022

Laura, na univerzi zaposlena botaničarka, je pred časom skrivnostno izginila. Dva moška sta se – tudi iz romantičnih vzgibov – odločila, da jo bosta poiskala. Drugi del diptiha o Laurinem izginotju nam skuša obrazložiti razloge za njen nenadni mrk. Prijateljici zabiča, da je posneta izpoved namenjena le njej in naj je ne deli z nikomer. Obenem so okoliščine Laurinega izginotja osvetljene z drugimi koščki sestavljanke: z zgodbo o dveh lezbičnih ljubimkah iz predmestja, ki naj bi izvajali znanstveni eksperiment in na skrivaj vzgajali mutantsko bitje …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!