Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

torek, 19. 11. 2019 / 18:20 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Svoboda Liberté

Albert Serra / Španija, Portugalska, Nemčija, Francija / 2019 / 132 min / francoščina, italijanščina, nemščina

Projekcije filma

torek, 19. 11. 2019 / 18:20 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Subverziven pogled na francosko plemstvo ob koncu 18. stoletja, ko je med libertinci vladalo eno samo načelo – užitek.

festivali, nagrade Cannes 2019 – Posebni pogled (posebna nagrada žirije)

IMDb

Leto 1774, obdobje pred francosko revolucijo, nekje med Potsdamom in Berlinom. Madame de Dumeval, grof de Tesis in grof de Wand so libertinci, izključeni s puritanskega dvora Ludvika XVI., ki zdaj iščejo podporo pri legendarnem vojvodi Walchenskem, nemškem zapeljivcu in svobodomislecu, osamljenem v deželi, kjer vladata hinavščina in sprevržene vrline. Njihova misija je širjenje libertinstva, filozofije razsvetljenstva, ki temelji na zavračanju moralne avtoritete in vsakršnih omejitev. Še bolj kot to pa si prizadevajo, da bi našli varno zavetje, kjer se bodo lahko predajali svojim pregrešnim igram, v katerih ne veljajo nobeni drugi zakoni kot zgolj tisti, ki jih postavljajo posameznikove najgloblje želje.

»Film prikazuje prostor razuzdanosti, kjer so vsi izenačeni, bogati in revni, lepi in grdi, moški in ženske, gospodarji in sluge … Enako sem storil z igralci: slavne igralce sem premešal s tehniki, ki so se prelevili v igralce, z naturščiki, ki sem jih našel na facebooku, s prebivalci mojega malega kraja, z gledališkimi igralci … Brez pravil, samo moja ljubezen do kaosa in moj odpor do igralčeve nečimrnosti.« (Albert Serra)

Albert Serra
Rojen leta 1975 v Banyolesu, Španija. Na Univerzi v Barceloni je študiral literaturo in zgodovino umetnosti. Leta 2006 je napisal, režiral in produciral film Čast vitezov, sledil pa mu je Pesem ptic. V filmih La mort de Louis XIV in Roi Soleil je obravnaval življenje francoskega kralja Ludvika XIV.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.