Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Svetovni jagodni izbor I (2021) Svetovni jagodni izbor I (2021)

različni avtorji / razno / 75 min

Drawn Undrew Draw
Angel Wu (Taipei National University of the Arts/Angel Wu)
Tajvan, 2020, 3’36” 

Samoizpraševanje na terapiji. 1. vpr.: Zakaj si risala? 2. vpr.: Kako si začela risati? 3. vpr.: Zakaj si nehala risati? 4. vpr.: Kako si se vrnila k risanju? 5. vpr.: Boš z risanjem nadaljevala?

La grogne
Alisi Telengut (neodvisna)
Kanada, 2021, 9’35” 

Deklica se na vse načine trudi pritegniti očetovo pozornost, a ima hudo konkurenco v družinskem psu. Animirani kratki film z nelagodje vzbujajočo pripovedjo, začinjeno s črnim humorjem, govori o stvareh, ki rušijo družinsko ravnovesje.

Par čevljev / Les 2 Souliers / The 2 Shoes
Paul Driessen (Miyu Productions/Anikey)
Francija, Nizozemska, 2021, 6’35”

Otrok, mladenič, odrasel moški in starec drug za drugim odidejo svoji usodi naproti in na poti najdejo par zloščenih čevljev.

Srce za umetnost / Affairs of the Art
Joanna Quinn (Beryl Productions International/National Film Board of Canada)
VB, Kanada, 2021, 16′

Koliko obsedenosti se lahko pojavi v eni družini? Film spremlja Beryl, junakinjo iz delavskega razreda, ki ne razkrije zgolj svoje obsesije z risanjem, temveč tudi odvisnosti ekscentričnih družinskih članov, denimo od vlaganja hrane, vrezavanja navojev ali nagačevanja domačih ljubljenčkov.

I Gotta Look Good for the Apocalypse
Ayce Kartal (Les Valseurs)
Francija, 2021, 5’35”

Marec 2020. Po Kitajski se zaprejo še preostale države. Naš svet, ki mu pravimo »resničnost«, izgubi vse tisto, kar mu je dajalo vsebino, in namnožijo se oblike digitalnega življenja. Kaj če tista prava kriza, ki jo doživljamo, pravzaprav ni pandemija, temveč pospešena derealizacija našega življenja?

Tunable Mimoid
Vladimir Todorović (Hoopsnake Studio/Tadar)
Avstralija, Srbija, 2020, 7’12”

Znanstveniki odkrijejo, da ima neki zunajzemeljski organizem edinstveno zmožnost regeneracije po izpostavljenosti škodljivemu sevanju.

Ko se utapljaš / La mer à boire / The Sea Is Too Much to Drink
Charlotte Arene (neodvisna)
Francija, 2019, 1’53”

Francoski frazem la mer à boire v dobesednem prevodu pomeni »popiti morje«, uporabljamo pa ga, kadar je neka naloga prezahtevna ali kadar od nekoga zahtevamo preveč. Tisto leto sem imela nekaj težav z morjem.

Četrta stena / Divare Chaharom / The Fourth Wall
Mahboobeh Kalaee (DEFC – Documentary and experimental film center)
Iran, 2021, 9’50”

Dom in družina, odnosi in hrepenenja, želje itd., vse se zgosti v kuhinji. Jecljajoči fant se v njej sam poigrava s svojo domišljijo.

Easter Eggs
Nicolas Keppens (Animal Tank/Miyu Productions/Ka-ching Cartoons)
Belgija, Francija, Nizozemska, 2021, 14’40”

Kitajska restavracija je prazna. Gospoda Pinga ni nikjer. Vrata kletke, v kateri so bile eksotične ptice, so na stežaj odprta. Nihče ne ve, kaj se je zgodilo. Prijateljema Jasonu in Kevinu se to zdi odlična priložnost, da ptice ujameta in jih drago prodata. A naloga ni tako preprosta, kot zveni.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

sreda, 08. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Jezdeci pravice Retfærdighedens ryttere

Anders Thomas Jensen

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen blesti kot angel maščevanja v najnovejši črni komediji danskega režiserja Andersa Thomasa Jensena (Možje in kokoši). Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja je odprla filmski festival v Rotterdamu.