Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Stolp La tour

Guillaume Nicloux / Francija / 2022 / 89 min / francoščina

Guillaume Nicloux se podaja v kraljestvo grozljivk. Skozi srhljivo nihilistično zgodbo drzno podaja svoj komentar stanja sodobne francoske družbe, v kateri padajo vse etične norme.

igrajo Angèle Mac (Assitan), Hatik (Ahmed), Ahmed Abdel Laoui (Chakib), Kylian Larmonie (Duma), Merveille Nsombi (Mansour), Nicolas Pignon (François), Igor Kovalsky (Jordan), Marie Rémond (Audrey)

IMDb

Prebivalci stolpnice v značilnem francoskem predmestju se nekega jutra zbudijo in odkrijejo, da so oviti v nenavadno meglico. Zlovešča snov, ki kot črna tančica zakriva okna in vrata stavbe, pogoltne vsakogar, ki se poskusi prebiti skoznjo. Ujeti v brezizhodno past se skušajo stanovalci organizirati znotraj etnično mešanih družin, a čas neusmiljeno teče, hrane je vedno manj in položaj se zdi vedno bolj brezupen. Prepustijo se najbolj primitivnim človeškim instinktom in v goli želji po preživetju se njihov svet postopoma spremeni v grozljivo nočno moro.

»Odločitev za Stolp je bolj ali manj prišla v obdobju omejevanja gibanja med epidemijo covida, ko so znova vzniknili nekateri strahovi, s katerimi se v tej zgodbi skušam spopasti. Zato je to nemara moj najbolj oseben film.« (Guillaume Nicloux)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«